Ontwerp Samsung Galaxy S9 en S9+ gaat gedeeltelijk veranderen

Smartphones

Het zal nog maanden duren totdat de Samsung Galaxy S9 en S9+ op de markt worden gebracht, echter zijn er in de afgelopen weken al de nodige geruchten over het tweetal verschenen. Het laatste gerucht is dat Samsung plannen heeft om de achterzijde van de komende vlaggenschepen aan te passen, hoewel hij niet verklaarde wat er precies gaat veranderen.

De verwachting is dat Samsung de Galaxy S9-serie gaat uitrusten met een dubbele camera, zoals we die inmiddels kennen van de Galaxy Note 8, hoewel er ongetwijfeld enkele verbeteringen zullen worden doorgevoerd. We hopen in ieder geval dat Samsung goed gaat nadenken over de locatie van de vingerafdrukscanner, want het is in onze ogen van de grootste minpunten van de Galaxy S8- en Note 8-serie. Samsung heeft geprobeerd om bij de Note 8 meer ruimte te laten tussen de cameramodule en de vingerafdrukscanner, echter zijn veel gebruikers alsnog niet tevreden met de positie.

Samsung Galaxy S9

De vingerafdrukscanner van de Galaxy S8.

Geruchten hebben gesuggereerd dat Samsung de vingerafdrukscanner zou kunnen integreren in het scherm van de Galaxy S9-serie, echter zou deze oplossing technisch nog steeds niet haalbaar zijn. Het is aannemelijker dat de scanner wordt geplaatst onder de camera en dat de ovale vorm verandert in een cirkel. Of dit ook daadwerkelijk de veranderingen zijn waarover wordt gesproken is onduidelijk. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou ook plannen hebben om een 3D-sensor aan de Galaxy S9 en S9+ toe te voegen, die qua functionaliteit te vergelijken is met de gezichtsherkenningstechnologie van de iPhone X.

De Samsung Galaxy S9 en S9+ zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 worden uitgebracht. Samsung lanceerde de Galaxy S8-serie dit jaar in april en dat was vanwege de enorme accuproblemen met de Galaxy Note 7 later dan in voorgaande jaren. Samsung zal opnieuw twee configuraties gaan introduceren: een model met de Samsung Exynos 9810-soc voor de Europese markt en de Qualcomm Snapdragon 845-soc voor de overige regio’s. Het is bovendien aannemelijk dat de hoeveelheid werkgeheugen wordt opgeschroefd van 4GB naar 6GB.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*