Samsung Galaxy S9 en Note 9 krijgen Exynos 9810-soc

Smartphones

De Samsung Galaxy S9 en S9+ zal pas in het eerste kwartaal van 2018 worden aangekondigd, maar het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft inmiddels al de chip aangekondigd die beide toestellen en de Note 9 zal aandrijven. Onder de motorkap van de Galaxy S9 en Note 9 zal in Europa waarschijnlijk de Exynos 9 Series 9810-soc zijn te vinden.

Samsung maakte bekend dat de Exynos 9810 wordt geproduceerd op een tweede generatie 10nm-proces van het bedrijf. Volgens Samsung zorgt dit 10 nanonemeter LPP (Low Power Plus) procedé ervoor dat de nieuwe chipset 15% zuiniger is of 10% beter presteert. Het ontwerp bestaat uit de intern ontworpen M3 Mongoose-cores (derde generatie) waarschijnlijk in combinatie met een ARM Mali-G72-gpu. ARM claimt dat de Bifrost-architectuur zorgt voor een prestatiewinst van 40% ten opzichte van de G71 van de Galaxy S8-serie.

De Galaxy S9 krijgt ook de beschikking over een nieuw LTE Advanced-modem (Cat.18). Dit modem kan 12 streams van 110 MB/s tegelijkertijd downloaden, wat neerkomt op een maximale bandbreedte van 1,2 Gb/s. Er is ondersteuning aanwezig voor 6CA, waardoor er zes frequentiebanden kunnen worden samengevoegd. Informatie over de uplink is nog niet gepubliceerd.

Eerder deze week verscheen er verder een gerucht dat de Galaxy S9 en S9+ niet worden voorzien van een vingerafdruksensor onder het scherm. De technologie zou niet op tijd klaar zijn, hoewel Samsung de ontwikkeling nog niet heeft stopgezet. Het doel zou zijn om de technologie op tijd gereed te krijgen voor de Galaxy Note 9, die doorgaans een half jaar na de release van de nieuwste Galaxy S wordt gelanceerd. Door de slankere bezels van het Infinity Display zou er een gebrek aan ruimte zijn ontstaan voor de vereiste sensoren en modules.

De pilotproductie van de Galaxy S9-serie gaat naar verluidt in oktober van start, terwijl de massaproductie in december van start zou moeten gaan. Beide toetstellen worden mogelijk uitgerust met een dubbele camera aan de achterzijde en een 3d-sensor aan de voorzijde voor verbeterde gezichtsherkenning.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*