OnePlus 6 krijgt inkeping, glazen achterkant en nieuwe multitaskfunctie

De OnePlus 6 krijgt op basis van recent gelekte foto’s waarschijnlijk een kleine inkeping aan de bovenkant van het scherm, een glazen achterkant en een nieuwe manier om te multitasken. Daarnaast heeft moederbedrijf Oppo ook enkele hints gegeven wat we in de nabije toekomst van OnePlus mogen verwachten.

OnePlus 6 en Oppo R15

Tot op heden zijn de smartphones van OnePlus doorgaans kopieën van de Oppo-smartphones. Dat komt overigens niet als een verrassing, want Oppo en OnePlus delen hetzelfde kantoor en maken onderdeel uit van hetzelfde bedrijf, het Chinese BBK Electronics. Onlangs publiceerde Oppo een teaser voor zijn volgende vlaggenschip, de Oppo R15. We achten het aannemelijk dat de OnePlus 6 qua uiterlijk en functionaliteit grotendeels identiek zal zijn.

De vermeende voor- en achterkant van de OnePlus 6.

Wat we tot nu toe weten is dat de Oppo R15 een nieuw ontwerp krijgt met een 6,28-inch oled-scherm met een beeldverhouding van 19:9 en een inkeping die te vergelijken is met de iPhone X. Het toestel heeft een aluminium frame met een glazen achterkant, wat suggereert dat de OnePlus 6 ook draadloos zou kunnen worden opgeladen. Deze eigenschappen komen overeen met eerder gelekte foto’s waarop de vermeende OnePlus 6 zou zijn te zien en twee screenshots die met het toestel zouden zijn genomen.

Multitasken op een nieuwe manier

Verder krijgt de OnePlus 6 mogelijk een nieuw systeem om te multitasken. De ‘oren’ aan de linker- en rechterkant van de inkeping zouden namelijk een secundaire functie krijgen voor multitask snelkoppelingen. De bovenstaande video geeft je een idee hoe deze snelkoppelingen kunnen worden uitgevoerd. Het idee is vergelijkbaar met het secundaire scherm van de LG V10 en V20. We weten bovendien dat de volgende versie van Android, Android P, ook officiële ondersteuning gaat bieden voor dergelijke inkepingen.

OnePlus maakte onlangs bekend dat de OnePlus 6 in het tweede kwartaal van 2018 wordt uitgebracht. De smartphone wordt aangedreven door de Snapdragon 845-soc van Qualcomm en zal uit de doos draaien op Android 8.1 Oreo. Google maakt Android P waarschijnlijk pas in het laatste kwartaal van dit jaar op de markt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*