Nieuwe foto’s iPhone 7 en 7 Plus, aankondiging op 7 september

Smartphones

Er zijn nogmaals enkele foto’s gepubliceerd van de vermeende behuizing van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De hoge resolutie foto’s werden gepubliceerd door Topp Tien, en volgens de site worden de nieuwe modellen ook aangeboden in de nieuwe kleur blauw, naast de gebruikelijke kleuren spacegrijs, zilver, goud en roségoud. Enkele maanden geleden verscheen er al een vergelijkbaar gerucht, echter wijzen de recente geruchten juist op een iPhone 7 en 7 Plus in spacezwart.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

De behuizingen die vandaag zijn gelekt zijn te zien in het goud, waardoor we de claims over een versie in het blauw in ieder geval nog niet kunnen bevestigen. Op de foto’s zien we de voor- en achterkant van de iPhone 7 en 7 Plus, hoewel het ook goed mogelijk is dat het hier gaat om de voorkant van een iPhone 6s, aangezien er geen zichtbare verschillen tussen de twee zijn. We durven daardoor ook niet te stellen of de geruchten over een drukgevoelige thuisknop kloppen.

Verder komen de veranderingen overeen met wat we tot op heden hebben gezien van andere lekken. De 4,7-inch iPhone 7 krijgt een enkele camera met een grotere lens, terwijl de 5,5-inch iPhone 7 Plus is voorzien van een dubbele camera. Eerder in het jaar gingen er geruchten dat Apple ook nog zou werken aan een iPhone 7 Pro, maar deze variant is volgens verschillende bronnen inmiddels geschrapt vanwege de tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone 6s-serie in de afgelopen twee kwartalen.

Op de iPhone 7 Plus ontbreekt de Smart Connector, die vorig jaar voor de iPad Pro werd geïntroduceerd. Recentelijk werd gemeld dat Apple deze feature zou hebben geschrapt en op recente afbeeldingen was deze connector sindsdien ook niet langer zichtbaar. De Smart Connector zou het onder andere mogelijk moeten maken om accucases te verbinden zonder de Lightning-poort te gebruiken.

We zien eveneens dat de antennestrepen zijn aangepast; deze lopen nu alleen over de boven- en onderste rand in plaats van horizontaal over de achterzijde. Een andere wijziging die we verwachten is de verwijdering van de 3,5mm-koptelefoon, een verandering die niet zichtbaar is op deze foto’s. Eerder deze week bracht Bloomberg nog naar buiten dat deze aanpassing desondanks wel zal plaatsvinden.

iPhone 7 en 7 Plus release

De verwachting is dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus op 7 september worden aangekondigd, gevolgd door het openen van de pre-orders op 9 september en een lancering op 16 september. Gezien voorgaande releases bestaat er overigens een goede kans dat we in de Benelux nog enkele weken langer moeten wachten op de nieuwe iPhones.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €715 en €815 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*