Eerste onderdeel voor spacezwarte iPhone 7 en 7 Plus gelekt?

Smartphones

Vorige week bracht de Japanse website Macotakara nogmaals het gerucht naar buiten dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus in spacezwart op de markt worden gebracht, en dat de thuisknop op de volgende generatie toestellen niet kan worden ingedrukt, maar gebruik maakt van haptische feedback om de gebruiker te laten weten wanneer de knop is ingedrukt. Over de nieuwe thuisknop hebben we nog onze twijfels, echter heeft de Twitter-gebruiker The Maligent voor het eerst een foto gepubliceerd van een zwart onderdeel voor de volgende iPhone.

iPhone 7 in spacezwart

Op de onderstaande foto zien we een vermeende mute schakelaar voor de spacezwarte iPhone 7 en 7 Plus. Volgens de bronnen uit de toeleveringsketen van Apple zijn er ook nog twee andere versies van de nieuwe telefoons met deze knop in de maakt. Het lijkt er dus toch op dat de nieuwe iPhones mogelijk in spacezwart zullen worden aangeboden.

Daarnaast gingen er geruchten dat Apple de nieuwe toestellen onder de naam iPhone 6SE op de markt zou willen brengen, maar volgens dezelfde bron is dit niet het geval, en zullen ze gewoon als de iPhone 7 en iPhone 7 Plus worden geïntroduceerd. Het ontwerp van de nieuwe modellen zal veel op dat van de huidige iPhone 6s-serie lijken, met als belangrijkste verschillen nieuwe camera’s voor beide modellen, vier LED-flitsers, aangepaste antennestrepen die niet langer horizontaal over de behuizing lopen en mogelijk de verwijdering van de 3,5mm-koptelefoonaansluiting.

Lightning-adapter

Gebruikers zouden bij het verwijderen van de 3,5mm-koptelefoonaansluiting een adapter moeten gebruiken voor het verbinden van hun oude koptelefoons. Kort voor het weekend verscheen er een video waarin een Lightning-naar-3,5mm-adapter was te zien. Het is nog onbekend of het hier gaat om een officieel product van Apple of een product van een derde partij.

De iPhone 7 zal net als in voorgaande jaren 4,7-inch groot zijn en zijn voorzien van een enkele camera met grotere pixels; de iPhone 7 Plus heeft een 5,5-inch scherm en wordt de eerste telefoon van Apple met een dubbele camera. Verder wordt er gesproken over een instapmodel met 32GB opslaggeheugen, een versie met 256GB opslaggeheugen, een water- en stofdichte behuizing en een snellere Apple A10-soc.

De verwachting is dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus op dinsdag 6 september of woensdag 7 september worden aangekondigd. Daarna zou Apple op vrijdag 9 september beginnen met het aannemen van pre-orders, gevolgd door een release op vrijdag 19 september. Wij verwachten overigens dat we in de Benelux enkele weken langer moeten wachten op de komst van de nieuwe modellen.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €715 en €815 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*