Nieuwe beelden van iPhone 8-ontwerp gelekt

Smartphones

In het afgelopen weekend werden er meerdere renders van de iPhone 8 gepubliceerd, waarop een geheel nieuw ontwerp was te zien in vergelijking met de bestaande modellen. De schematische tekeningen tonen verschillende kenmerken waarover we in de afgelopen weken meerdere keren hebben geschreven, zoals de langwerpige aan/uit-knop, verticale cameramodule en het ontbreken van de iconische thuisknop.

iPhone 8

Uniek scherm

Mocht de afbeeldingen van de iPhone 8 legitiem te blijken, dan zijn er aan de linker-, rechter- en onderkant vrijwel geen schermranden meer zichtbaar. In het bovenste gedeelte van de telefoon is een kleine rand toegevoegd voor de plaatsing van de FaceTime-camera en andere sensoren. Een dergelijke rand hebben we tot op heden nog niet eerder gezien op smartphones en we zijn benieuwd hoe Apple dit gaat oplossen met de interface van de software. Het is in ieder geval aannemelijk dat de statusbalk wordt aangepast, zodat het netwerk (links) en de tijd en accustatus (rechts) kan worden weergegeven.

Eerdere geruchten hebben gesuggereerd dat de camera aan de voorzijde onder het scherm van de iPhone 8 zou kunnen worden geplaatst, maar dat lijkt op basis van deze nieuwe afbeelding niet het geval te zien. De schematische tekeningen werden gedeeld door Slashleaks en Benjamin Geskin. De achterkant van de CAD-tekening toont opnieuw de dubbele camera, die ditmaal verticaal is geplaatst met een led-flitser tussen beide camerasensoren.

Geen vingerafdrukscanner aan achterzijde

De cirkel die is te zien aan de achterzijde zou volgens Geskin niet zijn bedoeld voor de vingerafdrukscanner, maar voor het Apple-logo. Afgelopen vrijdag bereikte ons het nieuws dat bronnen binnen TSMC hebben aangegeven dat Apple een optische vingerafdruksensor heeft ontwikkeld, waardoor de vingerafdrukherkenning kan worden geïntegreerd in het oledscherm van de iPhone 8. Daarnaast verschenen er nog enkele afbeeldingen van het iPhone 8-ontwerp in een beschermhoes.

De nieuwe iPhone 8 zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar worden aangekondigd samen met de 4,7-inch iPhone 7s en 5,5-inch iPhone 7s Plus, die beide op het ontwerp van de huidige iPhones zijn gebaseerd. Volgende week gaat Apple tijdens de jaarlijkse WWDC-keynote iOS 11 onthullen en het is goed mogelijk dat de nieuwe software aanwijzingen bevat over nieuwe producten, zoals de 10,5-inch iPad Pro of iPhone 8.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*