iPhone 8 krijgt scherm met geïntegreerde vingerafdruksensor

Smartphones

Het Chinese Economic Daily News claimt dat de iPhone 8 beschikt over een scherm met een geïntegreerde vingeradrukscanner. Gebruikers kunnen het aankomende vlaggenschip van Apple in dat geval eenvoudig ontgrendelen door hun vinger op het oledscherm te leggen, en het betekent ook dat er afscheid wordt genomen van de huidige thuisknop.

iPhone 8

Geen vingerafdrukscanner aan achterzijde

De beeldverhouding van de iPhone 8 gaat van 16:9 naar 18.5:9 en dat zorgt ervoor dat het scherm een stukje langer gaat worden in vergelijking met de bestaande modellen. Apple zou verder onzichtbare infraroodsensoren gebruiken voor het verbeteren van de cameraprestaties en augmented reality-functies. TSMC zou deze functies van de iPhone 8 hebben besproken op een symposium in Taipei.

De verwachting is dat de iPhone 8 een van de grootste updates in de geschiedenis van de iPhone gaat worden, zowel qua functionaliteit als uiterlijk. Het ontwerp zou bestaan uit een roestvrijstalen frame met een voor- en achterkant van glas. Het oledscherm wordt door Samsung geproduceerd en zal ongeveer 5,8-inch groot zijn, terwijl de telefoon dankzij de dunnere schermranden niet veel groter zal zijn dan de huidige 4,7-inch iPhone 7.

Apple heeft de schermranden flink kunnen reduceren door de iconische thuisknop onder het scherm te verwijderen. In de afgelopen maanden zijn er verschillende geruchten verschenen over de nieuwe locatie van de vingerafdrukscanner, zo zou de sensor mogelijk zijn geïntegreerd in de aan/uit-knop, aan de achterkant van de telefoon of in het scherm.

Het nieuwste gerucht van Economic Daily News suggereert dat Apple heeft gekozen voor de elegantste oplossing. Op de iPhone 8 wordt mogelijk een virtuele thuisknop weergegeven op het scherm, waarop de gebruiker een vinger moeten leggen en de optische sensor verifieert daarna de vingerafdruk.

Infraroodsensoren voor augmented reality

De geruchten over infraroodsensoren voor augmented reality sluiten aan bij eerdere rapporten van de doorgaans goed geïnformeerde KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo. De analist zei op een eerder moment dat deze sensoren zullen worden gebruikt voor gezichtsherkenning, een alternatieve methode om de iPhone 8 te ontgrendelen.

DigiTimes schrijft dat deze nieuwe informatie afkomstig is van bronnen binnen TSMC. De chipfabrikant zal naar verluidt verantwoordelijk zijn voor de Apple A11-soc en het is niet ondenkbaar dat het bedrijf toegang heeft gekregen tot de hardware van de volgende iPhone. Vooralsnog blijft het lastig in te schatten welke veranderingen Apple dit jaar gaat doorvoeren, want de verschillende bronnen blijven elkaar tegenspreken.

Apple gaat de iPhone 8 waarschijnlijk in de herfst gaat aankondigen. Daarnaast gaan er geruchten over de 4,7-inch iPhone 7s en 5,5-inch iPhone 7s Plus, die beide gebaseerd zijn op het ontwerp van de huidige modellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*