Moto Z Style en Z Play krijgen verwisselbare StyleMods covers

Smartphones

De verwachting is dat de nieuwe vlaggenschip van Motorola dit jaar onder de Moto Z-serie zullen vallen, terwijl het in de voorgaande jaren nog ging om de Moto X-lijn. Moederbedrijf Lenovo wil hiermee vermoedelijk laten zien dat de toestellen volledig nieuw zijn en dat ze geen evolutie zijn van hun voorgangers. Vorige maand zagen we twee persafbeeldingen verschijnen waarop de Moto Z Style en Moto Z Play te zien waren, en vandaag krijgen we ook de verwisselbare covers te zien.

Moto Z Style en Z Play

De foto’s werden gedeeld door HelloMotoHK en volgens de site worden deze verwisselbare achterkanten onder de naam StyleMods geïntroduceerd. Gebruikers kunnen deze StyleMods gebruiken om de achterkant van hun Moto Z-telefoon te personaliseren. De gebruikte materialen zijn leder, aluminium, ballistisch nylon en hout. Het is helaas niet duidelijk of deze cases beschikbaar zullen zijn voor zowel de Moto Z Style als de Moto Z Play.

Naast de StyleMods zou Motorola ook met modulaire accessoires komen voor de Moto Z Style en Z Play. Deze zogeheten MotoMods kunnen op de achterkant worden geklikt via een systeem met contactpuntjes en magneten. Lenovo heeft naar verluidt al enkele MotoMods ontwikkeld, zoals een cameragrip met optische zoomlens, module met stereo speakers, een accupack en een picoprojector. In de toekomst zou het ook de bedoeling zijn dat fabrikanten van accessoires MotoMods voor beide telefoons mogen uitbrengen.

De Moto Z Style wordt het vlaggenschip van Motorola/Lenovo en zou slechts 5,2mm dun zijn, waarbij de lens van de 13-megapixelcamera wel iets buiten de behuizing steekt. De camera aan de achterzijde zou ook beschikken over een laser-autofocus en optische beeldstabilisatie. Verder wordt de Style aangedreven door een Snapdragon 820-soc van Qualcomm in combinatie met 4GB LPDDR4-geheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat door middel van een geheugenkaartje kan worden uitgebreid. De capaciteit van de accu bedraagt 2600mAh en uit de doos draait het toestel op Android 6.0 Marshmallow.

Lenovo heeft de Moto Z Play voorzien van een Snapdragon 625-soc met 2GB RAM/16GB opslag of 3GB RAM/32GB opslag. De Z Play heeft een 16-megapixelcamera en een 3500mAh-accu. Overigens is Moto Z Play ook geen dikke telefoon, want met een dikte van 7mm is het toestel zelfs nog dunner dan bijvoorbeeld de iPhone 6s van Apple.

De verwachting is dat de Motorola Moto Z Play en Moto Z Style op 9 juni tijdens het Lenovo Tech World 2016 evenement in San Francisco worden aangekondigd. Wanneer beide telefoons worden uitgebracht is nog onduidelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*