Moto Z Style en Z Play gaan Moto X-telefoons opvolgen

Smartphones

Motorola kondigde afgelopen dinsdag drie nieuwe Moto smartphones: Moto G4, Moto G4 Plus en de Moto G4 Play. Deze toestellen richten zich op het goedkopere segment en er werd gedurende de presentatie met geen woord gerept over nieuwe modellen uit de Moto X-serie. Daar blijkt een goede reden voor te zijn, want er zullen namelijk geen nieuwe Moto X-telefoons worden uitgebracht. De doorgaans goed geïnformeerde telefoonlekker @evleaks, Evan Blass, weet te melden dat de Moto X-serie wordt vervangen door de Moto Z-serie.

Lenovo Moto Z Style en Play

De eerste twee telefoons uit de Moto Z-serie worden voorzien van schermen die 5,5-inch groot zijn. Het gaat hier om de Moto Z Style (Vector Thin) en de Moto Z Play (Vertex), beide toestellen volgen de Moto X Style en Moto X Play van vorig jaar op. We weten ook hoe de toestellen eruit komen te zien, want eerder deze maand werden er al afbeeldingen van beide telefoons gepubliceerd. De nieuwe apparaten uit de Moto Z-serie zijn voorzien van een vingerafdrukscanner aan de voorzijde en een modulaire achterkant voor optionele accessoires.

Deze modulaire accessoires kunnen op de achterkant worden geklikt via een systeem met magneten en zullen als MotoMods worden verkocht. Het voordeel van dit systeem is dat de Moto Z Style of Z Play vermoedelijk niet hoeft worden uitgeschakeld, iets wat momenteel wel het geval is met de eveneens modulaire LG G5. Lenovo zou zelf al aan de nodige MotoMods werken, zoals een cameragrip met een optische zoomlens, een module met stereo speakers, een accupack en een picoprojector. Daarnaast is het de bedoeling dat andere partijen in de toekomst ook accessoires voor de modulaire Moto Z-telefoons gaan uitbrengen.

De Motorola Moto Z Style, codenaam Vector Thin, heeft een extreem dunne behuizing gekregen, want het toestel zou slechts 5,2 mm dun zijn. Verder is de Moto Z Play voorzien van een 5,5-inch AMOLED-scherm met een Quad HD-resolutie van 2560 x 1440 pixels, een Snapdragon 820-soc van Qualcomm, 4GB werkgeheugen, 32GB opslag met uitbreidbaar geheugen, een 13-megapixelcamera met laserautofocus en OIS, en een accu met een capaciteit van 2600mAh, vermoedelijk is de keuze voor een relatief kleine accu veroorzaakt door de extreem dunne behuizing.

De Moto Z Play wordt een mid-range smartphone en kan worden gezien van de opvolger van de in 2015 uitgebrachte Moto X Play. Lenovo heeft het toestel uitgerust met een 5,5-inch AMOLED-scherm (1920 x 1080 pixels). Onder de motorkap is er gekozen voor de Snapdragon 625-soc van Qualcomm met in totaal acht Cortex A53-cores (2,4GHz) in combinatie met 2GB RAM/16GB opslag of 3GB RAM/32GB opslag. Aan de achterzijde vinden we een 16-megapixelcamera met laserautofocus, terwijl de capaciteit van de accu 3500mAh bedraagt. Overigens is Moto Z Play nog steeds geen dikke telefoon, want met een dikte van 7mm is het toestel dunner dan bijvoorbeeld de iPhone 6s van Apple.

De verwachting is dat de Moto Z Style en Moto Z Play op 9 juni tijdens het Lenovo Tech World evenement in San Francisco worden aangekondigd.

De huidige Motorola Moto X Style is te koop bij de volgende webwinkels:

Winkel Levertijd Prijs Kopen
CoolBlue 24 uur €469,- Bekijken
BelSimpel.nl 24 uur €469,- Bekijken
GSMwijzer 24 uur €469,- Bekijken
StudentMobiel 24 uur €469,- Bekijken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*