Motorola Moto Z Style en Moto Z Play worden op 9 juni aangekondigd

Smartphones

Recentelijk schreven we al dat de Motorla Moto X-serie plaats moet maken voor de nieuwe high-end Moto Z-telefoons en sinds vandaag weten we ook wanneer ze worden aangekondigd. Een promotionele afbeelding laat namelijk zien dat de Moto Z Style en Moto Z Play op 9 juni tijdens het Lenovo Tech World 2016 evenement in San Francisco worden geïntroduceerd.

Moto Z Style & Play

In de afgelopen weken is er al een hoop informatie over de Moto Z Style en Moto Z Play verschenen, die de in 2015 uitgebrachte Moto X Style en Play gaan opvolgen. Het zal echter niet alleen gaan om een upgrade van hardware, want als we de laatste geruchten mogen geloven krijgen beide toestellen een aantal interessante features.

moto z style, moto z play

Het scherm van beide toestellen is naar verluidt 5,5-inch groot en het betreft vermoedelijk een Quad HD-resolutie (2560 x 1440 pixels) voor de Moto Z Style en een resolutie van 1920 x 1080 pixels voor de Moto Z Play. Beide modellen zijn uitgerust met een amoledscherm.

De nieuwe apparaten uit de Moto Z-serie zijn voorzien van een vingerafdrukscanner aan de voorzijde en een modulaire achterkant voor optionele accessoires. Deze modulaire accessoires kunnen op de achterkant worden geklikt via een systeem met magneten en zullen als MotoMods worden verkocht. Het voordeel van dit systeem is dat de Moto Z Style of Z Play vermoedelijk niet hoeft worden uitgeschakeld, iets wat momenteel wel het geval is met de eveneens modulaire LG G5. Lenovo zou zelf al aan de nodige MotoMods werken, zoals een cameragrip met een optische zoomlens, een module met stereo speakers, een accupack en een picoprojector. Daarnaast is het de bedoeling dat andere partijen in de toekomst ook accessoires voor de modulaire Moto Z-telefoons gaan uitbrengen.

De Moto Z Style wordt het vlaggenschip van Motorola/Lenovo en zou slechts 5,2mm dun zijn, waarbij de lens van de 13-megapixelcamera wel iets buiten de behuizing steekt. De camera aan de achterzijde zou ook beschikken over een laser-autofocus en optische beeldstabilisatie. Verder wordt de Style aangedreven door een Snapdragon 820-soc van Qualcomm in combinatie met 4GB LPDDR4-geheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat door middel van een geheugenkaartje kan worden uitgebreid. De capaciteit van de accu bedraagt 2600mAh en uit de doos draait het toestel op Android 6.0 Marshmallow.

Lenovo heeft de Moto Z Play voorzien van een Snapdragon 625-soc met 2GB RAM/16GB opslag of 3GB RAM/32GB opslag. De Z Play heeft een 16-megapixelcamera en een 3500mAh-accu. Overigens is Moto Z Play ook geen dikke telefoon, want met een dikte van 7mm is het toestel zelfs nog dunner dan bijvoorbeeld de iPhone 6s van Apple.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*