LG V20 met Android 7.0 wordt op 6 september aangekondigd

Smartphones

LG kondigde eerder deze week al aan dat de LG V20 in september wordt gelanceerd met Android 7.0 Nougat, maar we weten nu ook dat de aankondiging zal plaatsvinden op dinsdag, 6 september. Het bedrijf onthulde vandaag het evenement met een speelse teaser, waarop een boek is te zien met een driedimensionale straat met daaronder de slogan “Play More”. De slogan lijkt een verwijzing te zijn naar de uitgebreide multimedia mogelijkheden waarover de LG V20 zou beschikken.

LG V20 aankondiging

Daarnaast verscheen er op de Koreaanse site Sedaily.com een overzicht van de vermeende specificaties van de LG V20. Volgens de gepubliceerde informatie wordt het volgende high-end toestel van LG voorzien van een 5,5-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels (401 pixels per inch), opmerkelijk genoeg lager dan de Quad HD-resolutie (2560 x 1440 pixels) van zijn voorganger, de 5,7-inch LG V10. Het is onduidelijk of er opnieuw een tweede scherm is geplaatst voor de weergave van notificaties en snelkoppelingen.

lg v20

Onder de motorkap zou een Snapdragon 820-soc van Qualcomm zijn te vinden. Dit is een 64-bit chipset met vier Kryo-cores en een Adreno 530-gpu. Er zouden twee versies van de LG V20 op de markt worden gebracht; een versie met 32GB aan opslag en 3GB werkgeheugen, en een 64GB-versie met 4GB RAM. Het is opnieuw opvallend dat de LG V10 vorig jaar standaard met 32GB opslag en 4GB LPDDR4-geheugen werd gelanceerd.

Aan de achterzijde vinden we naar verluidt een 20-megapixelcamera, terwijl selfies kunnen worden vastgelegd in maximale resolutie van 8-megapixels. De V10 beschikt over twee camera’s aan de voorzijde, maar uit de gepubliceerde informatie wordt niet duidelijk of de V20 over een soortgelijke configuratie beschikt. Daarnaast wordt er gesproken over een usb-c-aansluiting en een accu met een capaciteit van 4000mAh.

Voor LG is er in ieder geval werk aan de winkel, want het is inmiddels gebleken dat de modulaire LG G5 geen verkoopsucces is. Het bedrijf genereerde in de afgelopen twee kwartalen minder omzet uit smartphoneverkopen ten opzichte van dezelfde perioden een jaar eerder. De LG V20 moet zorgen voor een omslag, hoewel het toestel direct concurrentie krijgt van de iPhone 7, iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy Note 7 en de twee Nexus-telefoons van HTC, die overigens nog niet officieel zijn aangekondigd.

De huidige LG V10 is vanaf €419,00 koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*