LG V20 wordt in september geïntroduceerd met Android 7.0 Nougat

Smartphones

LG heeft vandaag officieel aangekondigd dat de LG V20 de opvolger gaat worden van de in 2015 uitgebracht V10. Het Zuid-Koreaanse bedrijf bevestigde eveneens dat de LG V20 in september wordt gelanceerd, iets wat eerder verschenen geruchten ook al suggereerden.

LG V20

Het nieuws komt dan ook niet als een complete verrassing, omdat LG tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekendmaakte dat de volgende high-end smartphone dit kwartaal officieel zou worden aangekondigd. Een exacte releasedatum is er overigens nog niet. Het enige wat we tot nu toe weten is dat de telefoon uit de doos draait op Android 7.0 Nougat, en dat het een van de eerste smartphones zal zijn met deze nieuwe versie, die volgende maand overigens ook verschijnt voor verschillende recente producten uit de Nexus-serie.

Over de hardware van de LG V20 is nog weinig informatie beschikbaar, maar het bedrijf zei wel dat het een nieuwe standaard gaat zetten voor premium telefoons dankzij de uitgebreide multimedia mogelijkheden. We vermoeden dan ook dat LG weer een unieke feature aan het toestel heeft toegevoegd, zoals dat vorig jaar ook het geval was met het tweede schermpje aan de voorzijde, een tweede selfiecamera met grote beeldhoek en een hoogwaardige dac voor een hoogwaardige weergave van audio.

Voor LG is er in ieder geval werk aan de winkel, want het is inmiddels gebleken dat de modulaire LG G5 geen verkoopsucces is. Het bedrijf genereerde in de afgelopen twee kwartalen minder omzet uit smartphoneverkopen ten opzichte van dezelfde perioden een jaar eerder. De LG V20 moet zorgen voor een omslag, hoewel het toestel direct concurrentie krijgt van de iPhone 7, iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy Note 7 en de twee Nexus-telefoons van HTC, die overigens nog niet officieel zijn aangekondigd.

Wij vermoeden dat de LG V20 tijdens de IFA-elektronicabeurs, die op 2 september in Berlijn van start gaat, zal worden geïntroduceerd. De adviesprijs zal naar alle waarschijnlijk op 699,00 euro uitkomen.

De huidige LG V10 is vanaf €419,00 koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*