LG V20 krijgt hoogwaardige 32-bits Quad DAC

Smartphones

De LG V20 wordt op 6 september gepresenteerd als het vlaggenschip voor de tweede helft van het jaar. Het bedrijf kondigde eerder al aan dat het toestel uit de doos draait op Android 7.0 Nougat en zojuist onthulde het ook dat er een 32-bit Quad DAC-chip aan boord is voor verbeterde audiomogelijkheden.

LG V20

LG claimt dat LG V20 de eerste commercieel beschikbare smartphone wordt met een 32-bits Hi-Fi Quad DAC voor superieure audiomogelijkheden ten opzichte van de concurrentie. Een DAC dient voor het omzetten van het signaal van digitaal naar analoog, en heeft daardoor een belangrijke invloed op de kwaliteit van de audio, hoewel dat natuurlijk ook grotendeels afhangt van de kwaliteit van je koptelefoon.

Een DAC van hoge kwaliteit kan het omgevingsgeluid tot 50% verminderen en helpt eveneens bij het verbeteren van de audio wanneer je een video opneemt met je smartphone. Om deze technologie te ontwikkelen, heeft LG samengewerkt met ESS Technology, een toonaangevend bedrijf dat multimedia producten maakt voor computers. In 2015 werkten de twee bedrijven ook al samen voor de 32-bits Hi-Fi van zijn voorganger, de LG V10.

Naast een hoogwaardige DAC wordt de LG V20 de eerste niet-Nexus smartphone draaiend op Android 7.0 Nougat. Over de rest van de specificaties heeft LG nog geen informatie bekendgemaakt, maar gelekte renders hebben laten zien dat er opnieuw een tweede scherm aanwezig zal zijn, net zoals op de V10. Het ‘hoofdscherm’ is waarschijnlijk opnieuw 5,7-inch groot en heeft een Quad HD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Onder de motorkap vinden we ongetwijfeld de Snapdragon 820/821-soc van Qualcomm in combinatie met de Adreno 530-gpu en 4GB LPDDR4-geheugen.

De renders toonden verder aan dat er aan de achterzijde twee camera’s zijn te vinden en dat de onderkant, net als op de LG G5, modulair is. Gebruikers kunnen hierdoor onder andere de accu verwisselen of een cameragrip met extra accu plaatsen. Het is nog onduidelijk of LG voor de V20 nog meer modules heeft ontwikkeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*