LG V20 krijgt twee camera’s en twee displays

Smartphones

LG kondigde begin deze maand aan dat de LG V20 de opvolger gaat worden van de populaire LG V10, die vorig jaar rond hetzelfde tijdstip werd geintroduceerd. De LG V20 wordt op 6 september in San Francisco aangekondigd en wordt de eerste smartphone die uit de doos op Android 7.0 Nougat draait. Tot op heden wisten we nog niet hoe het toestel eruit zou komen te zien, maar daar brengt de site AndroidAuthority vandaag verandering in met de eerste renders van de LG V20 en enkele details over de nieuwe features.

LG V20

Op de afbeeldingen zien we de LG V20 uit alle hoeken en standen, en wat onmiddellijk opvalt is de knop aan de rechter onderzijde. Deze knop is namelijk ook terug te vinden op de LG G5 en wordt gebruikt om de modulaire onderkant te verwijderen. We zien ook een naad lopen rond dit gebied, wat erop lijkt te duiden dat de onderkant van de LG V20 verwisselbaar zal zijn. Het modulaire systeem kan onder andere worden gebruikt om de accu te verwisselen, een cameragrip met extra accu te verbinden of een dac van Bang en Olufsen voor de weergave van hoge-resolutie audio te plaatsen.

De LG V20 krijgt ook een flinke uitstulping op de positie van de cameramodule. Het toestel zou standaard 7,7mm dik zijn, terwijl het dikste punt vanwege de camera uitkomt op 8,8mm. LG lijkt opnieuw te hebben gekozen voor twee cameramodules, vermoedelijk een 16-megapixelcamera en een 8-megapixelcamera met groothoeklens voor een totaal ander fotoresultaat. De telefoon is 159,5mm lang en 78,1mm breed, waardoor de LG V20 in de breedte een stuk compacter is dan zijn voorganger.

Aan de voorzijde is opnieuw een tweede scherm te vinden, waarop zaken als notificaties, het weer, agendapunten, mediabediening en meer kunnen worden weergegeven. De twee selfiecamera’s van zijn voorganger zijn niet langer aanwezig. Verder zien we dat de powerknop met geïntegreerde vingerafdrukscanner opnieuw te vinden is onder de cameramodule; de volumeknoppen zijn net als op de LG G5 weer naar de linkerkant verplaatst.

Ondanks het feit dat de lancering van de LG V20 al over een kleine maand plaatsvindt, is er nog weinig informatie verschenen over de specificaties van het toestel. De verwachting is dat het gaat om een 5,6” of 5,7” scherm met een Quad HD-resolutie (2560 x 1440 pixels) in combinatie met een Snapdragon 820/821-soc en 4GB LPDDR4-geheugen. Daarnaast zien we op de renders dat de V20 wordt voorzien van een USB-C-poort.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*