LG Nexus 5X door FCC goedgekeurd voor Amerikaanse markt

Smartphones

Morgen zal Google tijdens een persevenement de LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P officieel gaan introduceren, hoewel er nog weinig lijkt te zijn wat we niet weten over beide Nexus smartphones. In de afgelopen week verscheen de Nexus 5X op enkele persafbeeldingen, zagen we het toestel verschijnen in een benchmark en werd de naam bevestigd dankzij een gelekte verpakking.

LG Nexus 5X goedgekeurd

Vandaag is de Nexus 5X opnieuw gespot, ditmaal bij de Amerikaanse telecomwaakhond FCC. Heel veel wijzer worden we overigens niet van deze informatie, want de database richt zich nadrukkelijk op de Amerikaanse markt. Duidelijk is in ieder geval wel dat de Nexus 5X breed beschikbaar zal zijn bij lancering, want de smartphone kan worden gebruikt met alle belangrijke providers in de Verenigde Staten.

Twee versies van de LG Nexus 5X hebben zijn goedgekeurd voor gebruik. Het gaat hier om de Nexus 5X met modelnummer LG-H790, dit is de versie voor de Verenigde Staten, en de LG-H791, het internationale GSM-model zonder ondersteuning voor CDMA netwerken.

Nexus 5X

De Nexus 5X is een 5,2-inch smartphone van LG met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 424 pixels per inch. Het kloppende hart van de telefoon is de Snapdragon 808-soc van Qualcomm. Onder het silicone van de chip vinden we twee Cortex-A57 cores en vier Cortex-A53 cores in een big.LITTLE configuratie. De Snapdragon 808-soc wordt bijgestaan door een Adreno 418-gpu en 2GB (LPDDR3) werkgeheugen.

Aan de achterzijde vinden we een 12,3-megapixelcamera met dual-tone led-flitser en een laser autofocus. Onder de camera is er een vingerafdrukscanner geplaatst, de allereerste LG smartphone met deze feature. Selfies kunnen worden geschoten met de 5-megapixelfrontcam. De Nexus 5X komt bij de lancering met 16GB of 32GB aan opslaggeheugen en in de kleuren zwart, wit of mint-blauw.

Wanneer de Nexus 5X in Nederland wordt uitgebracht is nog onduidelijk, maar wij vermoeden een lancering in oktober. De prijs voor de goedkoopste 16GB-versie komt naar alle waarschijnlijkheid tussen de €349 en €399 te liggen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*