Officieel: Google kondigt Nexus 5 en Nexus 6 op 29 september aan

Smartphones

De geruchten gingen al enige tijd, maar vandaag is Google van start gegaan met het versturen van uitnodigingen voor een persevenement op 29 september. Tijdens dit evenement verwachten we de nieuwe LG Nexus 5 (2015), de Huawei Nexus 6, Android 6.0 Marshmallow en een nieuwe Chromecast-dongle. Het bedrijf belooft enkele ‘tasty new treats’, echter lijkt er gezien alle geruchten nog weinig twijfel te zijn om welke producten het gaat.

Nexus 5 en Nexus 6

Duidelijk is in ieder geval wel dat er enkele fysiek producten worden geïntroduceerd, want na de presentatie krijgt de Amerikaanse media een hands-on sessie met de nieuwe apparaten. In de afgelopen weken brachten verschillende goed geïnformeerde bronnen al naar buiten dat de nieuwe smartphones van LG en Huawei tijdens een persevenement op 29 september zouden worden aangekondigd.

[sc:inpost-tekst ]

Veel verassingen hoeven we overigens niet te verwachten op 29 september, want zowel de Nexus 5 als de Nexus 6 zijn al verschillende keren te zien geweest op foto’s en ook liggen de specificaties al enige tijd op straat. Daarnaast verscheen er kort voor het weekend ook voor het eerst informatie over een nieuwe versie van de Chromecast met verbeterde Wi-Fi connectiviteit, nieuwe kleuren, Spotify-ondersteuning en een feature om sneller verbinden te maken met andere apparaten.

LG Nexus 5 (2015)

De Nexus 5 beschikt naar verluidt over een 5,2-inch scherm met een QHD resolutie van 2560 x 1440 pixels, 565 pixels per inch. De overige specificaties bestaan uit een hexa-core Snapdragon 808 (2x A57/4x A53), Adreno 418-gpu, 3GB (LPDDR3) werkgeheugen, 13-megapixel RGBW-camera (4K, OIS), 5-megapixelfrontcam, stereo speakers en een USB-C-poort aan de onderzijde. De behuizing is gemaakt van plastic en natuurlijk draait de Nexus 5 op Android 6.0 Marshmallow.

huawei-nexus

Huawei is dit jaar verantwoordelijk voor de Nexus 6 en dit is een 5,7-inch phablet met ook een QHD resolutie (515 pixels per inch). De Nexus 6 wordt aangedreven door de snellere Snapdragon 810-soc met vier Cortex-A57 cores in plaats van twee, een krachtigere Adreno 430 voor grafische taken en 3GB (LPDDR3) aan werkgeheugen. Verder wordt er gesproken over een 12-megapixelcamera aan de achterzijde (4K), een 8-megapixelcamera (voor), 32GB opslaggeheugen, een USB-C-poort en ook de Nexus 6 draait op Android 6.0.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*