Nexus 5X te zien op persafbeeldingen, specs bevestigd

Smartphones

De verpakking van de Nexus 5 bevestigde gisteren al de nieuwe Nexus 5X naam en in de tussentijd zijn ook de persafbeeldingen van de Nexus 5X gepubliceerd. Het ontwerp komt overeen met alle renders en foto’s die tot op heden voorbij zijn gelekt, hoewel we van de voorkant nog relatief weinig hadden gezien.

Google heeft dit jaar samen met LG gekozen voor een relatief eenvoudig ontwerp en de voorkant van de Nexus 5X verschilt op het eerste oog niet veel met het ontwerp van de Nexus 6P van Huawei. Aan de boven- en onderkant van de Nexus 5X vinden we de stero speakers en in de linker bovenhoek is de camera geplaatst voor het maken van selfies in een 5-megapixel resolutie.

Nexus 5X (1)

De achterkant is gemaakt van polycarbonaat en bevat de gebruikelijk componenten. De vulkaanvormige cameramodule steekt iets buiten de behuizing en naast de camera zien we een dual-tone led-fliter met links een laser voor autofocus. Volgens een recent verschenen benchmark schiet de Nexus 5X foto’s in een 12,3-megapixel resolutie en biedt het ondersteuning voor 4K video’s. Onder de camera vinden de vingerafdrukscanner, waar Android 6.0 Marshmallow voor het eerst ondersteuning biedt.

De overige specificaties bestaan uit een 5,2-inch IPS-scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, goed voor 424 pixels per inch. Onder de motorkap is er gekozen voor de hexa-core Snapdragon 808-soc van Qualcomm. Onder het silicone van deze chip vinden we twee Cortex-A57 cores en vier Cortex-A53 cores. De chipset wordt bijgestaan door 2GB (LPDDR3) werkgeheugen en een Adreno 418-gpu. Er zullen twee versies worden uitgebracht, een model met 16GB opslaggeheugen en een 32GB-versie (mogelijk met 3GB werkgeheugen), helaas zonder een microSD kaartslot.

Nexus 5X

Volgens de specificaties van Amazon meet de LG Nexus 5X 15,4 x 1 x 7,6 cm en weegt het product 177 gram. De capaciteit van de accu bedraagt 2700mAh.

De verwachting is dat de Nexus 5X ergens in oktober leverbaar wordt in Nederland. Het toestel zou tussen de €349 en €399 gaat kosten en wordt in de kleuren zwart, wit en mint blauw gelanceerd.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*