.

‘iPhone XS-opvolger krijgt geen 5G-modem, eerste 5G iPhone in 2020’

Smartphones

In 2020 zullen de eerste smartphones met 5G-connectiviteit op de markt worden gebracht, maar de opvolgers van de iPhone XS-serie zullen niet onder deze groep vallen. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg zal de eerste iPhone met 5G-connectiviteit niet voor 2020 worden uitgebracht. Apple zou deze beslissing hebben genomen vanwege de gebruikelijke kinderziekten van een nieuwe technologie en de juridische problemen met Qualcomm.

Voorlopig geen 5G voor iOS-apparaten

Het ontbreken van een iPhone met 5G-connectiviteit zal het voor concurrenten als Samsung makkelijker maken om consumenten te overtuigen om voor de Galaxy S10 of Note 10 te kiezen. De overstap naar 5G zal namelijk resulteren in hogere mobiele datasnelheden, hoewel de eerste netwerken in Nederland pas vanaf 2020 worden verwacht. Van Samsung weten we inmiddels dat het volgend jaar in bepaalde regio’s een speciale 5G-versie van de Galaxy S10 gaat uitbrengen en OnePlus heeft eveneens bekendgemaakt te werken aan een nieuwe high-end serie, waaronder een model met 5G-ondersteuning.

Overigens is het niet voor het eerst dat Apple langer wacht dan de concurrentie, want met de introductie van 3G en 4G duurde het ook een jaar voordat de technologie beschikbaar was op de iPhone. Volgens het bedrijf kwamen de eerste concurrerende smartphones met de nodige problemen zoals een beperkt bereik, waardoor consumenten zich minder gedwongen voelden om meteen de sprong te maken. De overstap naar 5G zou echter voor een veel grotere snelheidsverbetering zorgen, waardoor het riskanter is voor Apple om te wachten.

De beslissing om een jaar langer te wachten zou ditmaal ook te maken hebben met de juridische problemen met Qualcomm, de leider op het gebied van 5G-chips, en de samenwerking met Intel. Apple zou over twee jaar gebruik willen maken van de Intel 8161-modemchip, die wordt fabriceert met Intel’s 10nm-procedé. Op dit moment zou Intel de voorloper van deze chip, de 8060, aan het testen zijn voor prototypen van de iPhone met 5G-connectiviteit. Volgens de bron is Apple de laatste tijd ontevreden met de ontwikkeling van Intel, omdat het bedrijf er nog in is geslaagd om de warmtedissipatie en accuduur te verbeteren met de 8060-chip.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren