‘iPhone X en iPhone X Plus worden goedkoper’

Smartphones

Elk jaar, wanneer de nieuwe iPhones worden onthuld, verlaagt Apple de prijzen van de oudere modellen, maar volgens een nieuw rapport van RBC Capital Markets zal de opvolger van de huidige iPhone X vanaf dag 1 worden aangeboden voor een lagere prijs. Eerder dit jaar verschenen er vergelijkbare geruchten over de nieuwe prijzen voor de iPhone X-modellen die dit jaar worden verwacht. Volgens verschillende geruchten valt de verkoop van de iPhone X namelijk tegen sinds de lancering in november, waarbij de hoge prijs als de belangrijkste factor wordt gezien.

Goedkopere iPhones in 2018

De verwachting is dat Apple later dit jaar daarom een goedkopere iPhone op de markt wil brengen met een lcd-scherm, terwijl de nieuwe iPhone X en iPhone X Plus worden uitgerust met een duurder oled-scherm. RBC Capital Markets-analist Amit Daryanani beweert dat de nieuwe 5,8-inch iPhone X minstens 100 dollar goedkoper zal zijn, waardoor de adviesprijs in de Verenigde Staten uitkomt op 899 dollar. De iPhone X Plus gaat volgens de analist 999 dollar kosten. Dat zou betekenen dat de prijs in Nederland net iets boven de 1000 euro komt te liggen.

De iPhone X wordt binnenkort mogelijk ook in Blush Gold uitgebracht.

“We zijn het meest geïnteresseerd in de prijzen, vooral gezien het beperkte succes van de iPhone X met een gemiddelde verkoopprijs van meer dan 1000 dollar. We denken dat het lcd-model de hoogste volumes (~ 35-50% van het totale volume) zou kunnen genereren en geprijsd zou kunnen worden rond de 700 euro. Bovendien kan de nieuwe 5,8” oled-iPhone een prijs krijgen van 899 dollar”, aldus de analist.

Prijzen onrealistisch

Hoe serieus we het gerucht moeten nemen is nog maar de vraag, want we verwachten dat Apple ook de huidige iPhone X zal blijven aanbieden. Dit model is vermoedelijk geavanceerder dan de verwachte goedkopere iPhone met lcd-scherm, waardoor consumenten vermoedelijk eerder voor het model kiezen met oled-scherm en ondersteuning voor draadloos laden. Een andere optie is dat Apple het huidige model schrapt, waardoor consumenten niet langer de keuze kunnen maken uit een tussenstap die slechts een fractie duurder is.

Volgens Daryanani heeft het goedkopere model een 6,1-inch lcd-scherm, terwijl de vernieuwde iPhone X opnieuw een 5,8-inch oled-scherm krijgt. De iPhone X Plus zou worden voorzien van een 6,5-inch oled-scherm.

Nog niet in het bezit van de iPhone X? Op dit moment is de smartphone bij de MediaMarkt in de aanbieding voor 1079 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*