.

iPhone 8 met hogere resolutie gespot in web analytics

Smartphones

De doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo sprak in februari zijn verwachting uit over de schermresolutie van de iPhone 8, die naar verluidt later dit jaar op de markt wordt gebracht met een oledscherm en zonder de iconische thuisknop. De iPhone 8 krijgt vermoedelijk ook een geheel nieuw glazen ontwerp met een scherm dat vrijwel de gehele voorzijde bedekt.

iPhone 8

Op basis van zijn verwachtingen heeft de site MacRumors een onderzoek uitgevoerd naar zijn bezoekers en hieruit blijkt dat er steeds meer iPhone 8-apparaten actief. Het gaat overigens om een buitengewoon kleine groep, echter komen ze overeen met de claims van Kuo.

Volgens de analist wordt de iPhone 8 uitgerust met een 5,8-inch scherm, waarvan het onderste gedeelte zal worden gebruikt als een dynamische navigatiebalk. Het is nog niet geheel duidelijk hoe dit in de praktijk gaat werken, echter ligt het voor de hand dat het een soort van dock wordt met een geïntegreerde vingerafdruksensor in het scherm, snelkoppelingen naar apps en dynamische functionaliteit op basis van de app die wordt gebruikt.

Groter scherm met meer pixels

Het 5,8-inch oledscherm van de iPhone 8 heeft volgens Kuo een resolutie van 1242 x 2800 pixels en het actieve weergavegebied is 5,2-inch met een resolutie van 1125 x 2436 pixels. Dit gebied wordt gebruikt om de gebruikelijke content weer te geven, zoals Safari, Mail, Facebook en alle andere apps.

Sinds de introductie van het Retina-scherm voor de iPhone 4 in 2010, heeft Apple gebruik gemaakt van pixelverdubbeling of verdrievoudiging om de scherpte van tekst en andere elementen op het scherm te vergroten. Deze methode zorgt ervoor dat het toestel zich in de logs van websites toont als een apparaat met een resolutie van 375 x 667 pixels, terwijl het scherm een resolutie heeft van 750 x 1334 pixels. Het voordeel is dat alles scherper wordt weergegeven en tegelijkertijd ook nog leesbaar is.

Voor de Plus-modellen is de methode een stukje complexer en presenteren apparaten zich met een resolutie van 414 x 736 pixels. De ‘3x’ modus levert een uiteindelijke resolutie op van 1242 x 2208, die vervolgens wordt geschaald om op de resolutie van het scherm te passen, 1920 x 1080 pixels.

iPhone 8 brengt bezoekjes

De resolutie van 1125 x 2436 pixels voor het actieve gedeelte van het scherm zou overkomen met een 3x-resolutie van 375 x 812 pixels, waardoor het scherm langer is in vergelijking met de iPhone 7. In de logs van MacRumors is er in de afgelopen periode meerdere keren activiteit opgemerkt van apparaten met een resolutie van 375 x 812 pixels. Deze toestellen draaien allemaal op iOS 11, de versie die uit de doos draait op de iPhone 8. De IP-adressen kunnen worden gekoppeld aan locaties die bij Apple in beheer zijn, maar de andere adressen zijn eveneens gelokaliseerd in Cupertino of nabijgelegen steden zoals Sunnyvale en San Francisco. Het is volgens de site daarom aannemelijk dat het een echt apparaat betreft.

Apple gaat de iPhone 8 waarschijnlijk in september onthullen, hoewel er grote voorraadproblemen worden verwacht vanwege verschillende nieuwe technologieën, waaronder een oledscherm met geïntegreerde vingerafdruksensor. Daarnaast zou Apple plannen hebben om de iPhone 7s en 7s Plus gelijktijdig te onthullen. Beide telefoons zouden zijn gebaseerd op het ontwerp van de huidige iPhone 7-serie en zijn voorzien van nieuwe hardware.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren