.

iPhone 8 krijgt mogelijk toch thuisknop onder scherm

Smartphones

Er zijn enkele nieuwe renders verschenen van de vermeende iPhone 8. De afbeeldingen werden door Engadget gepubliceerd en zijn naar verluidt gebaseerd op een zeer gedetailleerde CAD-tekening, die afkomstig zou zijn van een betrouwbare bron uit de accessoire-industrie.

iPhone 8

Komt in twee versies

Op de renders zien we dat de iPhone 8 mogelijk wordt voorzien van een glazen achterkant, wat zou kunnen duiden op de ondersteuning voor draadloos opladen. Aan de achterzijde vinden we een dubbele camera, die ditmaal verticaal is geplaatst en nog steeds buiten de behuizing steekt. De cameramodule bestaat uit twee camerasensoren, een microfoon en een led-flitser.

Volgens de informatie van de bron komt Apple dit jaar opnieuw met twee varianten van de iPhone 8. Het reguliere model zou beschikken over een 5-inch scherm, terwijl de iPhone 8 Plus wordt voorzien van een 5,8-inch scherm. Dit gaat in tegen eerder geruchten die suggereerden dat Apple dit jaar slechts met één high-end iPhone komt, naast de iPhone 7s en 7s Plus, die gebaseerd zullen zijn op het ontwerp van de huidige iPhone 7.

Thuisknop gaat niet verdwijnen

De voorzijde laat zien dat de Touch ID-vingerafdruksensor nog steeds in de onderste bezel is te vinden, vergelijkbaar met de aanraakgevoelige thuisknop van de huidige iPhone. Tot op heden was de verwachting dat Apple de vingerafdruksensor zou integreren in het scherm of de knop verplaatsen naar de achterzijde. De donkere lijnen rondom die gebied tonen aan dat dit misschien niet het geval is, tenminste niet op deze renders.

In de linkerbovenhoek zijn twee camera’s zichtbaar. De twee camera’s aan de voorzijde kunnen worden gebruikt voor biometrische authenticatie, zoals gezichtsherkenning die niet kan worden gemanipuleerd met een foto.

Uit de renders blijkt niet of de iPhone 8 gebruikt maakt van een oledscherm met dunnere schermranden. Daarnaast is het opmerkelijk dat er ook geen precieze details beschikbaar zijn over de afmetingen van het toestel, hoewel de iPhone 8 een fractie langer, breder en dikker zou zijn dan zijn voorganger, de iPhone 7. Gezien het gebrek aan concrete informatie is het daarom niet onverstandig om dit nieuws met het gebruikelijke korreltje zout tot je te nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren