Inkeping OnePlus 6 kan worden verborgen

Smartphones

Het nieuws dat de OnePlus 6 net als de iPhone X een inkeping krijgt in de bovenste rand van het scherm is door fans van het merk niet erg positief ontvangen. Op het officiële forum van OnePlus heeft ceo Pete Lau uitgelegd dat de feedback van gebruikers uitermate belangrijk is geweest tijdens de ontwikkeling. Velen zouden hebben gevraagd om het formaat van toekomstige OnePlus-smartphones niet te vergroten, terwijl anderen juist vroegen om een groter scherm. De inkeping aan de bovenkant zorgt ervoor dat het bedrijf aan beide verzoeken kan voldoen. Bovendien blijkt er ook een functie in ontwikkeling te zijn die het mogelijk maakt om de inkeping te verbergen in ruil voor een aantal pixels.

De voorkant van de OnePlus 6.

Inkeping kan worden verborgen

De verwachting is dat het scherm van de OnePlus 6 ongeveer 6,3-inch groot is en een beeldverhouding heeft van 19:9 met een resolutie van 2280 x 1080 pixels. De inkeping meet 19,616 x 7,687 mm en wordt gebruikt voor de plaatsing van de camera, nabijheidssensor en het lednotificatielampje. OnePlus heeft opnieuw gekozen voor een oled-scherm, waardoor pixels individueel kunnen worden uitgeschakeld. Gebruikers die ervoor kiezen om de inkeping uit te schakelen hoeven zich daardoor geen zorgen te maken dat er nog steeds pixels zichtbaar zijn.

“Een black-out-functie werd serieus overwogen in de vroege stadia van de ontwikkeling van de OnePlus 6. Destijds werd echter besloten om deze functie niet toe te voegen. We wilden al onze tijd en middelen richten op het leveren van een uitzonderlijke ervaring op het volledige scherm. Ik geloof nog steeds dat dit de beste manier is om de OnePlus 6 te ervaren. Onlangs hebben veel gebruikers interesse getoond in een black-out-functie. We respecteren jullie feedback en we willen iedereen graag de mogelijkheid geven om te kiezen. Met deze functie kun je de achtergrond van de notificaties en statusbalk zwart maken. Deze functie wordt toegevoegd aan een toekomstige software-update die verschijnt na de lancering van de OnePlus 6.”, aldus OnePlus-ceo Pete Lau.

Eerder deze week maakte het bedrijf bekend dat de OnePlus 6 wordt aangedreven door de Snapdragon 845-soc van Qualcomm in combinatie met 8GB RAM en 256GB opslaggeheugen. De verwachting is dat er ook nog een variant verschijnt met 6GB RAM en 128GB opslag. Onduidelijk is nog wanneer de OnePlus 6 wordt aangekondigd, maar we vermoeden dat dit in de tweede helft van april zal plaatsvinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*