OnePlus 6 krijgt Snapdragon 845-soc, 8GB RAM en 256GB opslag

Smartphones

Kort na het publiceren van de eerste OnePlus 6-teaser, heeft OnePlus op hun forum meer informatie gedeeld over het aankomende vlaggenschip. Het toestel zal namelijk door de Snapdragon 845-soc van Qualcomm worden aangedreven, de high-end processor vinden we onder de motorkap van vrijwel alle high-end Android-smartphones, waaronder de Galaxy S9-serie van Samsung.

Snapdragon 845-soc met 256GB opslag

De duurste variant van de OnePlus 6 wordt geleverd met 8GB aan werkgeheugen en 256GB opslagruimte. Er wordt niet gesproken over varianten met minder werk- en opslaggeheugen, echter is het aannemelijk dat er ook een model komt met 6GB en 128GB komt. Het oled-scherm is naar verluidt 6,28-inch groot en heeft een resolutie van 2280 x 1080 pixels en een beeldverhouding van 19:9. In de bovenste rand van het scherm vinden we een inkeping, waarin verschillende sensoren en de camera zijn verwerkt.

OnePlus 6-achterkant

De achterkant van de OnePlus 6.

Daarnaast ontdekte telecominsider dat de OnePlus 6 zijn Wi-Fi-certificering heeft ontvangen. Uit deze informatie blijkt dat het toestel uit de doos draait op Android 8.1 Oreo en dat er ondersteuning aanwezig is voor 2,4GHz en 5GHz. Volgens GizmoChina zal de onthulling van het toestel in de tweede helft van april plaatsvinden, gevolgd door een lancering begin mei.

Release in tweede helft april

Hoe serieus we de informatie moeten nemen is echter nog maar de vraag, want de site spreekt over een OnePlus 6 met 64GB opslagruimte voor 3299 yuan (525 dollar) en een variant met 128GB voor 3799 yuan (600 dollar). Dat komt niet overeen met de officiële informatie die vandaag door OnePlus werd gepubliceerd. We raden iedereen daarom ook aan om de geruchten over de prijzen en lancering met een flinke korrel zou te nemen.

De vermeende voor- en achterkant van de OnePlus 6.

Eerder verscheen er ook al een afbeelding waarop de voor- en achterkant van de OnePlus 6 was te zien. Daaruit blijkt dat de smartphone is voorzien van een dubbele camera en vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Bovendien beschikt de OnePlus 6 nog steeds over een 3,5mm-koptelefoonaansluiting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*