HTC 10 krijgt volgend kwartaal Android 7.0 Nougat, One A9 en M9 volgen later

Smartphones

HTC was de eerste fabrikant die aangekondigde welke toestellen er zullen worden geüpdatet naar Android 7.0 Nougat, echter was het tot op heden nog onduidelijk wanneer de release zal plaatsvinden. Inmiddels is de situatie veranderd, zo is Google begonnen met de publieke uitrol van Nougat en heeft HTC naar buiten gebracht wanneer de update verschijnt. Volgens de Taiwanese fabrikant wordt Android 7.0 voor de HTC 10 ergens in het laatste kwartaal uitgebracht.

HTC 10: Nougat-update

De afbeelding, die op Facebook door de smartphonemaker werd gepubliceerd, laat zien dat de HTC 10 in het vierde kwartaal wordt geüpdatet naar Android Nougat, gevolgd door de One M9 en A9. Een exacte releasedatum voor het tweetal is nog niet bekendgemaakt, maar we vermoeden dat dit ergens in het eerste kwartaal van 2017 staat te gebeuren.

Onduidelijk is eveneens nog of HTC plannen heeft om andere recente toestellen te updaten naar Nougat, echter ziet het daar momenteel nog niet naar uit. Volgens verschillende bronnen zullen de toestellen met een Snapdragon 800- of 801-soc sowieso buiten de boot vallen, omdat Qualcomm geen nieuwe gpu-driver wil uitbrengen voor Nougat.

Google is afgelopen maandag begonnen met de publieke uitrol van Android 7.0 Nougat voor de recentere Nexus-apparaten, waaronder de Nexus 5X, 6 en 6P. De eerste smartphone die uit de doos op Nougat draait is de LG V20, die op 6 september wordt gepresenteerd. Verder maakte Sony eerder deze week bekend dat de Xperia Z3+ en de toestellen uit de Xperia Z5- en X-serie de update krijgen, hoewel het nog onduidelijk is wanneer dat zal gebeuren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*