Geen nieuwe iPhone SE in 2017

Smartphones

De iPhone SE werd eerder dit jaar gelanceerd en bleek populairder te zijn dan verwacht, maar volgens de doorgaans goed geïnformeerde KGI Securities-analist hoeven we in de eerste helft van 2017 geen nieuw model te verwachten. Apple wil namelijk hoge winstmarges blijven hanteren en een vernieuwde iPhone SE zou een negatieve invloed kunnen hebben op de verkoopcijfers van de iPhone 7 en 7 Plus.

iPhone SE in 2017

Kuo verwacht dat Apple in de eerste helft van 2017 minder iPhones gaat verschepen vanwege de dalende vraag naar Apple-apparaten in China en het ontbreken van een vernieuwde iPhone SE in het tweede kwartaal van het jaar. Volgens de analist leverde Apple in de eerste helft van 2016 meer iPhones dan verwacht vanwege de grote vraag naar de iPhone SE.

De iPhone SE werd in maart 2016 geïntroduceerd als een compacte smartphone met krachtige hardware. Het toestel heeft de behuizing gekregen van de iPhone 5s en heeft eveneens een 4-inch scherm, terwijl de hardware vrijwel niet verschilt met de iPhone 6s, Apple’s ex-vlaggenschip uit 2015. In de eerste maanden na de lancering bleek de iPhone SE uiterst moeilijk te verkrijgen vanwege het feit dat Apple de vraag niet juist had ingeschat.

Apple zou zich momenteel niet focussen op een vernieuwde iPhone SE met de specificaties van de iPhone 7. Kuo gelooft dat Apple in plaats daarvan de druk op zijn leveranciers zal opvoeren in een poging om de marges te behouden. Hij verwacht dat de leveranciers in november of december van dit jaar prijsverlagingen op bepaalde onderdelen zullen doorvoeren.

Apple gaat minder iPhones leveren

Overigens zullen niet alle leveranciers instemmen met een prijsverlaging, echter zijn er bepaalde bedrijven die zich in een zwakke onderhandelingspositie bevinden als gevolg van hevige concurrentie tussen leveranciers. De leveranciers die unieke onderdelen leveren, zoals de door Apple zelfontworpen chips, zullen hun prijzen niet verlagen voor Apple. De analist voorspelt dat er tussen de 35 en 40 miljoen iPhones worden verscheept in het tweede kwartaal van 2017, terwijl er dit jaar in dezelfde periode nog 40,4 miljoen exemplaren werd uitgeleverd.

De iPhone SE is momenteel vanaf 435,00 euro te koop: KPN ,T-MobileVodafoneTele2Coolblue, Belsimpel, Mobiel.nlMedia Markt en GSMWijzer.


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren