Galaxy S6 zal voornamelijk worden uitgerust met Exynos-soc

Smartphones

Snapdragon-Chip-with-logoVorige maand gingen er al geruchten dat Qualcomm nog steeds problemen zou ondervinden met de ontwikkeling van de Snapdragon 810-soc en dat vertragingen niet zijn uitgesloten. Mocht dit het geval blijken te zijn, dan kan dit behoorlijk van invloed zijn op de lancering van nieuwe high-end smartphones, waaronder bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6. Het laatste gerucht is dat het Zuid-Koreaanse bedrijf van plan is om de chips vooralsnog links te laten liggen ten faveure van zijn eigen Exynos processor.

[sc:adsense-tekst ]

Het nieuws is afkomstig van Digitimes, een website die er in het verleden overigens als meerdere malen naast heeft gezeten, dat schrijft dat de Galaxy S6 net als in voorgaande jaren beschikbaar zal zijn in twee versies, een variant met een nieuwe Exynos processor of de Snapdragon 810 van Qualcomm. Dit jaar zouden de rollen echter zijn omgedraaid, de Exynos variant moet in 90% van alle Galaxy S6 toestellen zijn te vinden, terwijl Qualcomm met zijn Snapdragon 810 verantwoordelijk is voor de overige 10%.

Mocht Qualcomm de problemen met de te warm wordende Snapdragon 810 weten op te lossen, dan zal Samsung de verhouding tussen de Exynos en Snapdragon variant van de Galaxy S6 bijstellen, aldus Digitimes.

De Samsung Galaxy S6 wordt tijdens het Mobile World Congress in maart in Barcelona verwacht. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung komt vermoedelijk in een reguliere en speciale Edge versie, waarbij de zijkant van het scherm is gebogen.

Hoe serieus we de geruchten moeten nemen omtrent de problemen met de Snapdragon 810 chipset is nog onduidelijk, want tijdens CES 2015 in Las Vegas werd ook de LG G Flex 2 aangekondigd met een Snapdragon 810 chipset. Deze smartphone wordt in thuisland Korea nog deze maand uitgebracht, waardoor de problemen mogelijk toch kleiner zijn dan verwacht. Over enkele maanden zullen we precies weten wat er aan de hand is geweest.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*