Galay S6, HTC Hima en LG G4 vertraagd door Snapdragon 810-soc?

HTC LG Samsung

Snapdragon-Chip-with-logoNa de aankondiging van de LG G Flex 2 en de Samsung Galaxy Note 4 S-LTE dachten we dat we afscheid konden nemen van de geruchten dat Qualcomm problemen zou hebben met de productie van de Snapdragon 810 chipset, maar dit blijkt toch niet het geval te zijn. Volgens de Korea Times is Qualcomm er ondanks de introductie van de LG G Flex 2 met Snapdragon 810-soc er nog steeds niet zeker van dat het voldoende processors kan leveren.

Een drietal analisten van J.P. Morgen uit Zuid-Korea claimen dat de Snapdragon 615 en Snapdragon 810 processors nog steeds last hebben van oververhitting. De Cortex-A57 cores van de Snapdragon 810-soc zouden extreem warm worden boven een klokfrequentie van 1,4GHz, tijdens het inschakelen van de prestatie modus. De Geekbench resultaten die we tot nu toe hebben gezien duiden er mogelijk op dat de klokfrequentie van de grafische processor al vrij snel wordt teruggebracht wanneer er prestaties worden geleverd. De kloksnelheid van de Adreno 430 zou daardoor bijvoorbeeld lager liggen in vergelijking met de Snapdragon 805 en de geheugencontroller problemen bleken ook nog steeds aanwezig te zijn.

De analisten verwachten dat Qualcomm en partner TSMC de productie van de Snapdragon 810-soc met een kwartaal moeten uitstellen, in de eerste maand moeten de metalen lagen van de chip opnieuw worden ontwerpen, terwijl de overige maanden nodig zijn om de productie weer op gang te brengen. Dit betekent dat de Snapdragon 810 op zijn vroegst pas ergens in mei 2015 beschikbaar zal zijn. Een groot probleem voor een aantal fabrikanten, want de Snapdragon 810 wordt vermoedelijk ook gebruikt voor de Samsung Galaxy S6, LG G4 en natuurlijk de HTC Hima.

Of de vertraging van de Snapdragon 810 een effect heeft op de agenda van deze fabrikanten is nog onduidelijk, maar het kan wel enige tijd langer duren voordat deze toestellen daadwerkelijk in de winkels liggen. In de tussentijd kunnen ze mogelijk gebruik maken van de high-end processors van MediaTek en NVIDIA, terwijl Samsung natuurlijk ook nodig zijn eigen Exynos processors op de plank heeft liggen. Daarnaast gaat het nog vooralsnog om een gerucht en zijn de problemen misschien toch wel niet zo ernstig als nu het geval lijkt te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*