LG G Flex 2 verschijnt in benchmark met Snapdragon 810-soc

LG

lg-g-flex-2Een onbekende LG smartphone met het modelnummer LG-F510L is op 4 januari gespot in de database van Geekbench. Gezien de timing is de kans groot dat het gaat om de LG G Flex 2, want later vandaag zal het Koreaanse bedrijf deze smartphone voor het eerst aan de wereld onthullen, zo bleek al uit een gefotografeerde poster. De LG G Flex 2 is volgens de benchmark voorzien van een Snapdragon 810-soc van Qualcomm.

Deze krachtige chipset laat zien dat de LG G Flex 2 een absoluut vlaggenschip is qua specificaties en als de gegeven informatie juist is, dan draait het toestel bij lancering op Android 5.0.1 Lollipop met LG’s eigen interface. De Snapdragon 810-soc van de LG-F510L is gebaseerde op de vernieuwde 64-bit big.LITTLE architectuur van ARM, bestaande uit vier snelle Cortex-A57 cores en vier efficiëntere Cortex-A53 cores in combinatie met een intern ontwikkelde Adreno 430 voor grafische berekeningen.

Schermafbeelding 2015-01-05 om 12.00.47

Qualcomm heeft deze nieuwe chip voor het eerst gebakken op een 20nm-procédé en volgens het bedrijf is de Snapdragon 810 maar liefst 50% krachtiger dan de Snapdragon 805, die we bijvoorbeeld vinden in de Nexus 6. De Adreno 430-gpu die is toegevoegd aan het ontwerp moet 30% beter presteren in vergelijking met de Adreno 420-gpu van de Snapdragon 805. Dit betekent dat de LG G Flex 2 wel eens de krachtige Android smartphone op de markt kan worden.

Het enige wat opmerkelijk is aan de benchmark is dat er ‘slechts’ 2GB werkgeheugen aanwezig, terwijl de concurrentie zijn high-end modellen eigenlijk in vrijwel alle gevallen uitrust met 3GB of in 2015 zelfs met 4GB. Mogelijk kiest LG er weer voor om het model met 16GB opslagruimte te voorzien van 2GB werkgeheugen en krijgt het 32GB wel 3GB aan werkgeheugen, een vergelijkbare keuze werd vorig jaar al aan consumenten gegeven met de LG G3.

Andere specificaties waarover we tot op heden nog geen informatie over hebben zien verschijnen is het formaat van het scherm, de resolutie van het display en wat voor camera er op de voor- en achterkant is te vinden. Mocht het daadwerkelijk gaan om de LG G Flex 2, dan is het scherm licht gebogen en net als zijn voorganger is de behuizing vermoedelijk ook door de gebruiker lichtjes te buigen. Een ander kenmerk van de huidige LG G Flex is dat het kleinje krasjes op de achterkant kan doen laten verdwijnen dankzij een speciale coating, de kans is aanwezig dat het bedrijf dit jaar opnieuw met enkele nieuwe experimentele features komt.

Vanmiddag zullen we te weten komen wat we van LG in het begin van 2015 mogen verwachten, maar wij zetten ons geld in ieder geval in op de LG G Flex 2. Voor LG hopen we dat de LG G Flex 2 dit jaar een kleiner scherm krijgt met een hogere resolutie, want zijn voorganger bleek met zijn 6-inch scherm en 720p resolutie een behoorlijke tegenvaller te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*