Screenshots van Android 6.0 update voor Galaxy S6 en S6 Edge gelekt

Smartphones

Een gelekte roadmap toonde ons recentelijk al dat de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge mogelijk in januari worden geüpdatet naar Android 6.0 Marshmallow, en het is inmiddels ook duidelijk dat Samsung van start is gegaan met het testen van de software. Daarnaast wordt de Android 6.0 update deze maand al voor de Galaxy Note 5 verwacht, zo werden er al enkele screenshots gepubliceerd van de Android 6.0 Marshmallow update. De screenshots lieten ook zien dat het bedrijf de nodige visuele wijzigingen gaat doorvoeren, en volgens een nieuw lek kunnen we dezelfde stijl verwachten voor de Galaxy S6 en S6 Edge.

Galaxy S6 en S6 Edge update

Vandaag zijn er namelijk ook enkele screenshots verschenen van de Android 6.0 Marshmallow update voor de Galaxy S6, en de veranderingen die we hier zien komen overeen met de afbeeldingen van de Galaxy Note 5 firmware. De afbeeldingen zijn afkomstig van een Chinese Weibo gebruiker die nog wel waarschuwt dat het nog een preview build betreft, desondanks zijn de visuele veranderingen van TouchWiz onmiddellijk zichtbaar.

Sinds de komst van iOS 7 en het Material Design van Google zijn smartphone fabrikanten steeds vaker overgestapt naar een veel platter en strakker ontwerp van de interface. Samsung lijkt deze trend met de Android 6.0 update voor de Galaxy S6, S6 Edge en Note 5 nu ook te gaan volgen. Het notificatiescherm van de software heeft een bijna geheel witte achtergrond gekregen met ronde witte knoppen en blauwe iconen. Het geheel ziet er daardoor in onze ogen een stuk stijlvoller en moderner uit.

Daarnaast brengt de Android 6.0 update voor de Galaxy S6 en S6 Edge nog een belangrijke verandering, want de camera-app krijgt eindelijk de Pro modus. Dit stelt gebruikers in staat om de sluitertijd, ISO waarde, witbalans en andere instellingen van de camera handmatig aan te passen. Deze features zijn al vanaf dag 1 beschikbaar voor de Galaxy Note 5 en komen nu dus ook naar de toestellen uit de Galaxy S6 serie. Geheel verassend is dat overigens niet, want de verschillende toestellen beschikken over exact dezelfde hardware.

De verwachting is dat de Android 6.0 Marshmallow update voor de Galaxy S6, S6 en S6 Edge+ in januari 2016 wordt uitgebracht.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*