Galaxy S6 Edge+ krijgt Android 6.0 in december, Galaxy S6 en S6 Edge in januari

Besturingssystemen

De Android 6.0 Marshmallow is inmiddels beschikbaar voor het merendeel van alle recente Nexus smartphones en tablets, maar de overige fabrikanten lijken inmiddels ook langzaam naar een lancering toe te werken. Een ‘gelekt’ document laat ons namelijk zien welke Samsung Galaxy smartphones in de komende maanden worden geüpdatet naar Android 6.0 Marshmallow. Het is in ieder geval duidelijk dat de nieuwe high-end smartphones als eerste worden geüpdatet, terwijl het nog onduidelijk wanneer de mid-range toestellen uit de Galaxy A en Galaxy E de update mogen verwachten.

Android 6.0 Marshmallow update

De Samsung Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ ontvangen in december van dit jaar als eerste de update. In januari wordt de update uitgebracht voor de Galaxy S6 en de Galaxy S6, terwijl de update voor de Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge in februari 2016 zal worden uitgerold volgens het document. Verder zien we dat de Galaxy S5 en Galaxy Alpha ook op ten duur de update mogen verwachten, maar momenteel is het nog onduidelijk wanneer dit gaat gebeuren. Voor Samsung is er ieder geval nog een hoop werk aan de winkel, want ook de Galaxy E5, Galaxy S7, Galaxy A3, Galaxy A5, Galaxy A7 en de Galaxy A8 worden uiteindelijk geüpdatet naar Android 6.0.

Natuurlijk blijft het daarnaast de vraag hoe serieus we het gerucht moeten nemen, want het is natuurlijk kinderlijk eenvoudig om een tabel te maken met daarboven het logo van Samsung, een logo dat opmerkelijk genoeg al enige tijd niet meer gebruikt wordt door het bedrijf. Het is doorgaans een goede indicatie dat er iets niet helemaal in de haak is. Desondanks verwachten we wel dat de periode ongeveer overeenkomt met de echte plannen van Samsung, want op het forum van XDA heeft een Galaxy Note 5 eigenaar al de officiële Android 6.0 Marshmallow update ontvangen voor zijn toestel.

De Android 6.0 Marshmallow brengt de nodige veranderingen, maar richt zich in tegenstelling tot vorig jaar voornamelijk op nieuwe features in plaats van het ontwerp. Zo is er Doze voor een langere accuduur wanneer je je smartphone enige tijd niet gebruikt, Google On Tap voor contextuele informatie en ook is er een nieuwe permissie-app, waarmee je per app kan instellen welke features wel of juist niet mogen worden gebruikt.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*