Video toont werkend prototype van iPhone 7

Smartphones

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus worden naar alle waarschijnlijkheid volgende maand officieel aangekondigd, maar zojuist zijn er op het Chinese Weibo een viertal foto’s verschenen waarop een werkend prototype zou zijn te zien van de iPhone 7. De afbeeldingen werden gepubliceerd door Geekbar, een bron die in het verleden vaker betrouwbare informatie naar buiten bracht over onaangekondigde Apple-apparaten.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Op de foto’s zien we een voorkant van een iPhone die wel erg veel op de iPhone 6 en 6s lijkt. Het toestel lijkt op een debug versie van iOS te draaien, echter kan het hier natuurlijk ook gaan om een screenshot om de wereld voor de gek te houden. Het valt bijvoorbeeld op dat de foto’s nooit de onderkant en het werkende scherm van de vermeende iPhone 7 tegelijkertijd laten zien. Daarnaast vragen we ons af waarom er geen enkele werkende app wordt opgestart om aan te tonen dat het in ieder geval een werkend prototype is.

De foto’s laten verder een behuizing zien die we in de afgelopen weken en maanden al meerdere malen hebben gezien. Aan de achterzijde vinden we een grotere opening voor de camera, hoewel het opnieuw moeilijk is vast te stellen of er daadwerkelijk een sensor en lens achter de opening zit. De antennestrepen lopen niet langer horizontaal over de behuizing, maar alleen nog over de boven- en onderste rand, zodat ze minder opvallen. De foto’s ‘bevestigen’ nogmaals de geruchten dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus niet langer beschikken over een 3,5mm-koptelefoonaansluiting, in plaats daarvan is er een tweede speakergrill zichtbaar.

Het blijft vooralsnog moeilijk in te schatten hoe serieus we de geruchten moeten nemen. Het is aannemelijk om te stellen dat leveranciers voor de officiële onthulling door Apple worden geïnformeerd over de veranderingen, echter doet Apple er zelf alles aan om te voorkomen dat deze informatie uitlekt. Gelukkig is het einde bijna in zicht, want Apple zou de nieuwe iPhones op dinsdag 6 september of woensdag 7 september officieel willen introduceren, gevolgd door een release op vrijdag 19 september.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €715 en €815 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*