Apple-evenement: alles over iPhone X, iPhone 8 (Plus), Apple Watch Series 3 en Apple TV

Apple Besturingssystemen Smartphones Smartwatches

Vandaag zal het jaarlijkse Apple-evenement in het Steve Jobs Theater op Apple Park plaatsvinden, waar het bedrijf het 10-jarige bestaan gaat vieren van hun belangrijkste product, de iPhone. Het evenement staat naar alle waarschijnlijkheid in het teken van een nieuw oled-model, die als de iPhone X op de markt wordt gebracht. Daarnaast verwachten we ook nog verschillende andere apparaten, waaronder de iPhone 8, iPhone 8 Plus, Apple Watch Series 3 en Apple TV 4K.

iPhone X

We hebben er lang op moeten wachten, maar Apple komt na een aantal jaren eindelijk weer met een geheel nieuw ontwerp. In de afgelopen maanden zijn er talloze geruchten verschenen over het toestel en deze dinsdag worden al de mysteries definitief opgelost. Desalniettemin hebben we een goed idee wat we van de iPhone X mogen verwachten.

Apple heeft het toestel voorzien van een oled-scherm met flinterdunne bezels en een uitsparing aan de bovenzijde voor de verschillende sensoren, waaronder een 3d-camera met gezichtsherkenningstechnologie. Vanwege de dunne bezels is er namelijk niet langer plaats voor de iconische thuisknop en het zou Apple niet zijn gelukt om Touch ID te integreren in het scherm, waardoor de technologie in zijn geheel gaat verdwijnen. Uit de golden master van IOS 11 is gebleken dat gezichtsherkenning, genaamd Face ID, kan worden gebruikt voor het ontgrendelen van de telefoon, Apple Pay en het bevestigen van aankopen in de App Store/iTunes.

Het ontwerp van de iPhone X bestaat uit een aluminium frame met een glazen voor- en achterkant. De achterkant van glas zorgt er ook voor dat de smartphone draadloos kan worden opgeladen via de Qi-standaard. Apple zou ook ondersteuning bieden voor snelle laadmogelijkheden via de Lightning-poort, die ditmaal usb 3.0-ondersteuning krijgt. Aan de achterzijde vinden we een verticaal geplaatst dubbele camera met een maximale resolutie van 12 megapixel. De camera FaceTime-camera aan de voorzijde heeft een maximale resolutie van 7 megapixel.

De iPhone X wordt aangedreven door de Apple A11, de nieuwste chipset van het bedrijf bestaat uit twee clusters. Het eerste cluster heeft twee Monsoon-cores voor krachtige prestaties, terwijl de Mistral-cores van het tweede cluster zich richten op het uitvoeren van lichtere taken op een efficiëntere manier. Beide cores zijn gebaseerd op de ARMv8-architectuur, echter zijn de microarchitecturen door Apple zelf ontwikkeld, in plaats van gebruikt te maken van gangbare microarchitecturen zoals Cortex A53- of A73-cores. Er zal in totaal 3GB aan werkgeheugen beschikbaar zijn.

→ Schrijf je nu in bij KPN en ontvang een notificatie wanneer de iPhone X beschikbaar is.

Het is nog onbekend wanneer de iPhone X wordt gelanceerd, want door productieproblemen zou Apple een maand achter op schema lopen. Bovendien houden verschillende analisten er rekening mee dat de iPhone pas in 2018 fatsoenlijk uit voorraad leverbaar zal zijn. Het toestel zou vanaf 999 dollar worden aangeboden in de kleuren zwart, zilver en goud. Consumenten kunnen kiezen uit drie opslagconfiguraties: 64GB, 256GB en 512GB.

iPhone 8 en iPhone 8 Plus

De iPhone 8 en 8 Plus zullen qua uiterlijk grotendeels identiek zijn aan de huidige iPhone 7 en 7 Plus, echter hebben ze net als de iPhone X een glazen achterkant gekregen om draadloos laden mogelijk te maken, terwijl de thuisknop blijft behouden. Het tweetal krijgt naar verwachting een snelle processor en betere camera’s. De hoeveelheid werkgeheugen blijft hetzelfde; 2GB voor de iPhone 8 en 3GB voor de iPhone 8 Plus.

We achten het aannemelijk dat de prijzen van deze modellen in vergelijking met vorig jaar ongewijzigd blijven. Apple zou op vrijdag 15 september willen beginnen met het aannemen van pre-orders, gevolgd door een lancering op 22 september.

Apple Watch Series 3

Vanavond verwachten we de Apple Watch Series 3, want in iOS 11 werd er zelfs een afbeelding ontdekt van Apple’s nieuwste smartwatch. Apple Watch Series 3 wordt aangedreven door een snellere en efficiëntere processor, echter blijft het ontwerp ongewijzigd. De nieuwe Apple Watch komt echter wel in twee nieuwe kleuren: Ceramic Grey en Blush Gold.

De meest significante verandering is de introductie van een model met lte-connectiviteit. Dit betekent dat gebruikers de Apple Watch kunnen gebruiken zonder dat je iPhone continu in de buurt hoeft te zijn. Denk hierbij aan het ontvangen van notificaties, het activeren van Siri, telefoongesprekken voeren of het streamen van muziek zonder iPhone. Het is nog onbekend wat het model met lte-connectiviteit gaat kosten.

Apple TV 4K

De Apple TV krijgt eveneens een upgrade en biedt straks 4k- en hdr-ondersteuning. Er zou ook een vernieuwde Siri Remote worden meegeleverd met haptische feedback. Volgens eerdere geruchten wordt de vijfde generatie Apple TV als de Apple TV 4K geïntroduceerd. De mediaspeler beschikt over een A10X Fusion-soc met drie cores en 3GB aan werkgeheugen, waarmee 4k-video’s met 60 frames per seconde kunnen worden weergegeven. Verder zal de Apple TV overweg kunnen met verschillende kleurformaten, waaronder HDR 10 en Dolby Vision, en vereist het een minimale internetsnelheid van 15Mb/s om content in 4k te streamen.

AirPods

Tenslotte wordt er een verbeterde versie van de huidige AirPods verwacht. Het is niet exact duidelijk op welke punten ze worden aangepast, maar beelden in de GM van iOS 11 tonen het doosje van de AirPods met een led-indicator aan de voorzijde. Dit zorgt ervoor dat gebruikers kunnen zien of de dopjes worden opgeladen, zonder dat het nodig is om de case te openen. Op dit moment bevindt de indicator zich achter het klepje. Het is mogelijk dat Apple nog andere wijzigingen heeft doorgevoerd, waaronder geavanceerde sensoren of bedieningsfuncties, concreet bewijs voor deze veranderingen is echter niet gevonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*