.

De laatste nieuwtjes over iPhone X, iPhone 8 (Plus), Apple TV 4K en Apple Watch Series 3

Smartphones Smartwatches

In het weekend lekte de golden master van iOS 11 en deze versie bleek over een schat aan informatie te bevatten met betrekking tot de nieuwe apparaten, die op 12 september door Apple worden aangekondigd. Op basis van de gelekte informatie lijken we inmiddels met zekerheid te kunnen zeggen dat Apple de iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X (iPhone met oled-scherm), Apple TV 4K en de Apple Watch Series 3 (met lte-connectiviteit) gaat introduceren.

Vandaag zijn we bovendien meer te weten komen over de nieuwe A11-soc van de drie nieuwe iPhones, hoe Apple Pay werkt met Face ID, de processor van de Apple TV en wat de eisen zijn om content in 4k te streamen. Daarnaast kwam ook de bevestiging dat de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus draadloos kunnen worden opgeladen.

→ Schrijf je nu in bij KPN en ontvang een notificatie wanneer de iPhone X beschikbaar is.

De iPhone X wordt voorzien van een geheel nieuw gezichtsherkenningssysteem, genaamd Face ID, dat Touch ID in zijn geheel gaat vervangen. Het was nog niet geheel duidelijk hoe Face ID werkt met Apple Pay, echter verschaft een nieuwe ontdekking van ontwikkelaar Jeffrey Grossman meer duidelijkheid. Volgens hem zal de iPhone X een betaling verifiëren met Face ID, echter moet de gebruiker de betaling daarna bevestigen door twee keer op de aan/uit-knop te drukken. Er is ook een verwijzing naar Face ID gevonden op de iPad en iPad Touch, wat suggereert dat de technologie in de toekomst ook zijn weg zal vinden naar andere Apple-apparaten.

Onder de motorkap van de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus vinden we de Apple A11. De A11-soc bestaat uit twee clusters. Het eerste cluster heeft twee Monsoon-cores voor krachtige prestaties, terwijl de Mistral-cores van het tweede cluster zich richten op het uitvoeren van lichtere taken op een efficiëntere manier. Beide cores zijn gebaseerd op de ARMv8-architectuur, echter zijn de microarchitecturen door Apple zelf ontwikkeld, in plaats van gebruikt te maken van gangbare microarchitecturen zoals Cortex A53- of A73-cores.

Volgens ontwikkelaar Guilherme Rambo zijn er iOS 11 verschillende verwijzingen te vinden die suggereren dat de nieuwe iPhones draadloos kunnen worden opgeladen. De software bevat helaas geen details over hoe draadloos opladen exact werkt, maar de verwachting is dat Apple kiest voor een inductieve lader, vergelijkbaar met de manier waarop de Apple Watch wordt opgeladen. Apple zal de Qi-standaard willen ondersteunen en ook zou het bedrijf van plan zijn om draadloze laders van derden toe te laten, hoewel Made for iPhone-certificering een vereiste kan zijn.

Steven Troughton-Smith ontdekte verder dat de nieuwe Apple TV 4k- en hdr-ondersteuning gaat bieden. De mediaspeler zou verschillende kleurformaten ondersteuning, waaronder HDR10 en Dolby Vision. Het streamen van 4k-video vereist een minimale internetsnelheid van 15Mb/s. De Apple TV wordt aangedreven door de Apple A10X, zodat 4k-video’s met 60 frames per seconde, een nieuwe modus voor de iPhone X, ook kunnen worden afgespeeld.

In de app voor de Apple Watch is een afbeelding te vinden van de derde generatie Apple Watch met een mobiele verbinding. Het toestel is qua uiterlijk ongewijzigd gebleven en heeft een behuizing in Space Grey met een bijpassende polsband. De software suggereert dat de Apple Watch in staat is om telefoongesprekken te voeren via lte, met een telefoonnummer dat met de iPhone wordt gedeeld. Gebruikers zouden de Apple Watch kunnen toevoegen aan hun bestaande abonnement. Tenslotte komt Apple ook met een verbeterde versie van de AirPods, waarbij de led-indicator nu aan de buitenkant van het doosje is af te lezen.

Wil je direct op de hoogte worden gehouden wanneer de iPhone X beschikbaar is? Schrijf je dan hier in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren