Apple A10-soc voor iPhone 7 en 7 Plus te zien op foto

Smartphones

De verwachting is dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus op 7 september officieel door Apple zullen worden gepresenteerd en dat de lancering steeds dichterbij komt blijkt wel uit de recente lekken. Eerder deze week toonden we je al het moederbord van de nieuwe modellen en vandaag publiceerde het Chinese GeekBar een foto waarop de Apple A10-soc, het brein van de iPhone, is te zien.

Apple A10-soc

Het is natuurlijk mogelijk dat de foto is bewerkt met Photoshop, echter wist dezelfde bron eerder al zijn hand te leggen op een prototype iPhone 7 en het moederbord. Daarnaast heeft Geekbar in het verleden eveneens het drukgevoelige scherm voor de iPhone 6s gelekt en wist het voor de lancering van de iPhone 6 door middel van een schematische tekening te bevestigen dat er een versie met 128GB opslagruimte op de markt zou worden gebracht. Wij houden er dan ook sterk rekening mee dat dit de daadwerkelijke chipset is voor de nieuwe iPhones.

apple a10

Op de chip zien we de datumcode 1628, wat betekent dat de chip ongeveer in het midden van juli is geproduceerd. Het aantal pennen komt overeen met de 64-bit LPDDR4 interface van zijn voorganger, de Apple A9. Het zou naar verluidt nog niet gaan om de volledige Apple A10-soc en dit zou alleen de laag met het werkgeheugen zijn, in plaats van de processor. De huidige Apple A-serie chipsets hebben aan iedere zijde een label, terwijl er hier nog maar twee zijn te zien, wat suggereert dat het productieproces nog niet volledig is voltooid.

De Apple A10-soc voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zou dit jaar exclusief door chipfabrikant TSMC worden geproduceerd op een 16nm FinFET WLP-procedé. De nieuwe processor brengt ongetwijfeld betere prestaties en volgens een eerder gerucht is de chip een fractie sneller dan de A9X-soc, die onder de motorkap van de iPad Pro is te vinden.

De iPhone 7 en 7 Plus lijken op papier welkome verbeteringen te brengen ten opzichte van hun voorgangers. Het uiterlijk is dit jaar opnieuw gebaseerd op het ontwerp van de iPhone 6 en 6s. De veranderingen die we verwachten zijn een snellere processor, aangepaste antennestrepen, de verwijdering van de 3,5mm-koptelefoonaansluiting, een nieuwe donkere kleur (spacezwart), een betere camera voor de iPhone 7 en een dubbele camera voor de iPhone 7 Plus.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €715 en €815 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*