.

Is dit de iPhone 8 of iPhone Edition?

Smartphones

Enkele dagen nadat er een schematische tekening verscheen van de vermeende iPhone 8 is het opnieuw raak. Weibo-gebruiker KK deelde een nieuwe tekening en render van een apparaat dat qua formaat een fractie kleiner is dan het eerdere lek. Hoe serieus we het gerucht blijft moeilijk in te schatten, want de gebruiker heeft een wisselende reputatie op het gebied van geruchten over onaangekondigde Apple-apparaten.

iPhone 8 of iPhone Edition

Het nieuwe lek laat zien dat de iPhone 8 in de lengte 137,54mm meet en 67,54mm breed is, wat vrijwel overeenkomt met de behuizing van de iPhone 7 (138,3 x 67,1mm). Opmerkelijk genoeg toont de afbeelding niet de dikte van het nieuwe ontwerp is en krijgen we ook de achterkant niet te zien. Wat we wel zien is dat de iconische thuisknop onder het scherm is verdwenen. Er gaan geruchten dat Apple de vingerafdruksensor, Touch ID, onder het scherm wil plaatsen, echter zouden er nog problemen zijn met de productieopbrengst (yield) van deze oplossing, waardoor de sensor mogelijk wordt verplaatst naar de achterkant van het apparaat.

Volgens de tekening heeft het oledscherm van de iPhone 8 een diagonaal van 5,768 inch en bedekt het bijna de gehele voorzijde van het apparaat. De rand rondom het scherm is slechts 4mm breed, waarvan meer dan de helft wordt ingenomen door het gebogen glas en de rest is het frame van het apparaat. In de bovenste bezel zien we een klein gebied met verschillende camera’s, sensors en andere componenten aan weerszijden van de oortelefoon. Het gaat hier vermoedelijk om een reguliere camera, microfoon, lichtsensor, nabijheidssensor en een 3d-sensor.

Roestvrijstalen frame

Daarnaast publiceerde het doorgaans goed geïnformeerde Japanse blog Mac Otakara een afbeelding van de achterkant van de iPhone 8. De site claimt dat het toestel door Apple zal worden geïntroduceerd als de iPhone Edition. Het toestel zou zijn voorzien van een gepolijste roestvrijstalen behuizing met een voor- en achterkant van glas. Apple zou gebruik maken van een verbeterde versie van de huidige roestvrijstalen behuizing van de Apple Watch. Het scherm is naar verluidt niet gekromd, maar wordt langs de randen wel afgedekt met gekromd glas. Op de renders zien we ook dat de cameramodule verticaal is geplaatst, vergelijkbaar met de eerder verschenen schematische tekening.

De onthulling van de iPhone 8 zal waarschijnlijk pas in september of oktober plaatsvinden en het is dan ook verstandig om deze geruchten met een flinke korrel zout tot je te nemen. In de komende periode zullen we ongetwijfeld meer horen over de iPhone 8, iPhone X of iPhone Edition.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren