‘Xbox One S en Xbox One X worden in 2020 opgevolgd’

Gaming

Microsoft heeft al bevestigd te werken aan een opvolger van de Xbox One en volgens een nieuw gerucht heeft de nieuwe console de codenaam Anaconda gekregen. Het bedrijf uit Redmond zou van plan zijn om gelijktijdig een opvolger van de Xbox One S en Xbox One X op de markt te brengen. Beide consoles worden in het vierde kwartaal van 2020 verwacht.

Lockhart en Anaconda

Jez Corden van het doorgaans goed geïnformeerde Windows Central claimt op basis van anonieme bronnen dat er een goedkopere opvolger van de Xbox One S komt, terwijl een krachtigere variant de Xbox One X moet opvolger. De codenaam voor de ‘S2’ schijnt Lockhart te zijn en de ‘X2’ wordt intern Anaconda genoemd, die bovendien ook als dev-kit zou dienen.

De huidige Xbox One X, codenaam Scorpio.

Volgens het rapport zal de Lockhart ongeveer dezelfde prestaties leveren als de huidige Xbox One X, met enkele verfijningen onder de motorkap. De Anaconda is krachtiger, duurder en moet de ultieme gamingervaring bieden. Microsoft zou in de achtergrond ook werken aan een technologie om de laadtijden drastisch te verkorten, waarbij SSD-opslag ook tot te mogelijkheden zou behoren.

De nieuwe Xbox-consoles zullen naar verluidt volledig compatibel zijn met alle bestaande Xbox-consoles, waaronder de eerste generatie Xbox en de Xbox 360. Daarnaast heeft de site gehoord dat Microsoft werkt aan een nieuw platform voor games genaamd GameCore, als onderdeel van Windows Core OS, dat de Scarlett-familie (waar de Lockhart en Anaconda onder zullen vallen) zal ondersteunen. GameCore moet het voor ontwikkelaars gemakkelijker maken om games te ontwikkelen die niet alleen werken op de Xbox Scarlett-consoles, maar ook op Windows 10-pc’s.

Tot slot zou Microsoft bezig zijn met de ontwikkeling van een goedkopere Xbox One-console zonder Blu-ray-speler. Deze variant wordt als alles volgens plan verloopt in het voorjaar van 2019 gelanceerd. Microsoft zou de console al in januari 2019 willen introduceren en werkt ook aan een programma waarmee gamers fysieke games kunnen laten omzetten naar digitale licenties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*