.

‘Xbox heeft alles in huis om PlayStation 5 te verslaan’

Gaming

De PlayStation 4 van Sony heeft deze generatie de oorlog met de Xbox One relatief eenvoudig gewonnen, maar volgens Jessica Conditt van Engadget heeft Microsoft alles in huis om daar in de toekomst verandering in de brengen. Volgens Conditt heeft Microsoft de lancering van de Xbox One volledig verpruts door zich nadrukkelijk te richten op allerlei (overbodige) functies in plaats van games. De console werd kort na de presentatie overladen met kritiek vooral vanwege de vereiste internetverbinding, hoewel dat probleem nog voor de lancering werd opgelost.

De toekomst van Xbox

Sindsdien is er veel veranderd en met de release van de Xbox One X in 2017 heeft Microsoft nu zelfs de krachtigste console ooit in handen. De verkoop is sindsdien sterk verbeterd, hoewel de consoles volgens een rapport van Mat Piscatella van NPD nog altijd minder verkopen dan de PlayStation 4. “De verkopen van Xbox One laten dit jaar de grootste groei zien van de drie belangrijkste systemen in de Verenigde Staten, en vooral de Xbox One X presteert fenomenaal”, aldus Piscatella. Daarbij moet worden opgemerkt dat de Xbox-consoles het in de Verenigde Staten doorgaans een stuk beter doen dan in de rest van de wereld.

Conditt verwacht dat deze sterke opleving tegen het einde van deze consolegeneratie het bedrijf zal helpen en Microsoft zou grote plannen hebben voor de nabije toekomst. Het bedrijf komt naar verluidt in 2019 met een nieuwe en goedkopere Xbox One S zonder Blu-ray-spelers, terwijl de opvolgers van de Xbox One S en Xbox One X een jaar later worden verwacht. Jez Corden van het doorgaans goed geïnformeerde Windows Central claimt op basis van anonieme bronnen dat er een goedkopere opvolger van de Xbox One S komt, terwijl een krachtigere variant de Xbox One X moet opvolger. De codenaam voor de ‘S2’ schijnt Lockhart te zijn en de ‘X2’ wordt intern Anaconda genoemd, die bovendien ook als dev-kit zou dienen.

De nieuwe Xbox-consoles zullen naar verluidt volledig compatibel zijn met alle bestaande Xbox-consoles, waaronder de eerste generatie Xbox en de Xbox 360. Daarnaast heeft de site gehoord dat Microsoft werkt aan een nieuw platform voor games genaamd GameCore, als onderdeel van Windows Core OS, dat de Scarlett-familie (waar de Lockhart en Anaconda onder zullen vallen) zal ondersteunen.

Bovendien lijkt Microsoft zich eindelijk te beseffen dat de Xbox meer exclusieve games nodig heeft om een kans te hebben tegen de PlayStation 5, die eveneens in 2020 wordt verwacht. In het afgelopen jaar heeft het bedrijf meerdere studio’s overgenomen, waaronder Ninja Theory en Obsidian Entertainment. Beide studio’s zouden momenteel werken aan nieuwe exclusieve Xbox-games.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren