.

‘PlayStation 5 krachtig genoeg voor games in 4k met 60 frames per seconde’

Gaming

Sony maakte vorige week bekend dat het niet aanwezig zal zijn op de E3 in 2019. Het nieuws wakkerde onmiddellijk de geruchten aan dat deze beslissing alles heeft te maken met de onthulling van de PlayStation 5. Reddit-gebruiker RuthenicCookie voorspelde dit nieuws al vroegtijdig en heeft in het afgelopen weekend ook enkele details over de hardware van de PlayStation 5 naar buiten gebracht.

PlayStation 5 in 2020

De PlayStation 5 wordt volgens de bron ergens in het midden van volgend jaar aangekondigd, gevolgd door een uitgebreide onthulling tijdens de PlayStation Experience, die in het laatste kwartaal van 2019 zal plaatsvinden. Dit jaar zal er geen PlayStation Experience worden georganiseerd door Sony, omdat het bedrijf naar eigen zeggen alle PS4-games al heeft getoond. De lancering van de PS5 zou in maart of november 2020 kunnen plaatsvinden.

RuthenicCookie omschrijft de PlayStation 5 als een monster van de een console, die zich focust op gaming in 4k met 60 frames per seconde. Onder de motorkap zou een AMD Ryzen-cpu zijn te vinden met acht cores. Eerdere geruchten hebben gesuggereerd dat Sony gebruik zal maken van de Navi-architectuur. De console zou in de Verenigde Staten 500 dollar gaan kosten en dat zou in Europa vermoedelijk resulteren in een adviesprijs van 499 euro. Het merendeel van de studio’s zouden de eerste PS5-devkit’s al enige tijd geleden hebben ontvangen.

De PlayStation 4-games Death Stranding, The Last of Us Part II en Ghost of Tsushima zouden launchgames zijn voor de PlayStation 5. Mocht dat gerucht blijken te kloppen, dan is het aannemelijk dat de PS5 ook PS4-games kan afspelen. Daarnaast krijg de PlayStation VR een opvolger. Sony zou ditmaal de losse verbindingsbox voor de PSVR in de PS5 hebben geïntegreerd. De tweede generatie PSVR krijgt naar verluidt een ingebouwde camera en ook zouden er nieuwe PlayStation Move-controllers in ontwikkeling zijn. Sony zou onder andere experimenten met speciale handschoenen.

De eerdere nauwkeurige voorspellingen van de anonieme Reddit-gebruiker maken de bewering enigszins geloofwaardig, desondanks willen we iedereen waarschuwen dat dit voorlopig niets meer dan geruchten zijn. Naast het nieuws over de PlayStation 5, bracht de bron ook naar buiten dat Anthem van BioWare de releasedatum van februari 2019 niet zal halen en dat de game opnieuw wordt uitgesteld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren