Sony-topman claimt dat PlayStation VR niet kan tippen aan Oculus Rift

Gaming Virtual Reality

Veel experts zijn van mening dat 2016 het jaar gaat worden van virtual reality en dat is ook niet vreemd gezien de naderende komst van de Oculus Rift, HTC Vive en de PlayStation VR. Recentelijk verscheen er al een interview met de oprichter van Oculus, waarin hij zei dat de PlayStation VR eigenlijk geen directe concurrent is en dat de bril op het technische vlak minder is dan de Rift en Vive. Opmerkelijk genoeg lijkt Sony Computer Entertainment-topman Masayasu Ito deze claims te ondersteunen, want volgens hem is de Oculus Rift op het gebied van technische vlak geavanceerder dan de PlayStation VR.

PlayStation VR

Het grote verschil tussen de PlayStation VR en de alternatieven is dat de HTC Vive en Oculus Rift een krachtige pc vereisen met minimaal een Intel Core i5 en een NVIDIA GTX 970/AMD R290, waardoor je exclusief de bril al snel aan de 800 tot 1000 euro zit. De brillen kosten daarnaast ook nog eens tussen de 700 en 900 euro per stuk en dat zorgt voor een enorm kostenplaatje, vooral wanneer je ook nog een pc moet upgraden/aanschaffen. De PlayStation VR werkt alleen in combinatie met de 36 miljoen+ PlayStation 4 consoles die momenteel in de omloop zijn. Sony lijkt zich dan ook op de mainstream gamer te richten en zeker niet op de hardcore pc-gebruiker.

“Wanneer je het heb over high-end kwaliteit, dan moet ik toegeven dat de Oculus mogelijk betere VR heeft. Echter vereist het ook een zeer dure en zeer snelle pc. Het grootste voordeel voor Sony is dat onze headset werkt met de PlayStation 4. Het is beter geschikt voor dagelijks gebruik en het moet dus ook makkelijker en betaalbaarder zijn. Dit is niet voor de groep mensen die een high-end pc gebruiken. Het is voor de massamarkt”, aldus Ito in gesprek met Polygon. Het volledig interview kan hier worden gelezen.

De PlayStation VR zou officieel in de eerste helft van 2016 moeten verschijnen, hoewel er recentelijk al werd gesuggereerd dat de release zou kunnen worden utigesteld naar het najaar van 2016. Volgende week zal de Game Developers Conference plaatsvinden en de verwachting is dat we hier meer te horen krijgen over de prijs van de PlayStation VR en de datum van release.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*