Meer informatie over de PlayStation VR in maart

Gaming Virtual Reality

Sony heeft zich met de PlayStation VR behoorlijk rustig gehouden in de afgelopen maanden, maar de releasedatum komt dichterbij en dat betekent dat daar snel verandering in gaat komen. Het bedrijf heeft vandaag aangekondigd dat er op 15 maart tijdens de Game Developers Conference een PlayStation VR evenement zal worden gehouden. Daarnaast zullen er later die dag ook demo’s beschikbaar zijn voor de PlayStation VR.

PlayStation VR

GDC en PlayStation VR zijn sterk met elkaar verbonden, omdat Sony de VR-bril in 2014 op de Game Developers Conference aankondigde, destijds nog onder de codenaam Morpheus. Vorig jaar toonde Sony een nieuwe versie van de PlayStation VR en bevestigde het ook dat de bril in de eerste helft van 2016 zal worden gelanceerd. Onduidelijk is nog wat we ditmaal van het evenement kunnen verwachten, maar mogelijk zal er voor het eerst gesproken worden over de prijs en de exacte releasedatum.

playstation-vr

Eerder deze maand werd er nog gesuggereerd dat de PlayStation VR niet in de eerste helft van 2016 in de winkels liggen. GameStop CEO, Paul Raines, vertelde in een interview dat het apparaat nu in het najaar van 2016 zou moeten verschijnen. Begin 2016 werd al de verwachting uitgesproken dat de PlayStation VR, die alleen werkt in combinatie met een PlayStation 4, tussen de $400 en $600 zou kunnen gaan kosten.

De kans dat de PlayStation VR prijzig gaat worden is erg groot, want de Oculus Rift en HTC Vive gaan beide meer dan 800 euro kosten. Daarnaast moet je ook nog in het bezit zijn van een capabele pc, terwijl de PlayStation VR werkt in combinatie met een relatief goedkope PlayStation 4. De Oculus Rift en HTC Vive zijn vanaf eind maart/begin april beschikbaar.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*