PlayStation VR niet zo geavanceerd als Oculus Rift

Gaming Virtual Reality

Palmer Luckey, oprichter van Oculus, heeft zich uitgesproken over de PlayStation VR, die volgens hem niet kan tippen aan de Oculus Rift, hoewel hij wel aangeeft dat het concurrerende apparaat een goede headset is. In gesprek met IB Times werd door de interviewer gesuggereerd dat de PlayStation VR de grootste concurrent kan gaan worden van de Rift. Luckey is het deels eens met deze suggestie, echter geeft hij ook dat de PlayStation VR en Rift zich richten op verschillende markten.

Oculus en PlayStation VR

Op de vraag of de PlayStation VR de belangrijkste concurrent gaat worden van de Rift zei Luckey het volgende: “Dat kan zo zijn. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die al een PlayStation 4 bezitten en geen gaming PC, alsnog 1500 dollar gaan investeren om de Rift en alle vereiste hardware aan te schaffen. Het is echt een andere markt. Zij brengen virtual reality naar een andere groep mensen, waarvan ik denk dat ze nooit echt deel hebben uitgemaakt van onze markt. Daarnaast is de PlayStation VR niet zo high-end als de onze, het is nog steeds een goede headset, maar de PlayStation 4 is ook lang niet zo krachtig als onze aanbevolen systeemeisen.”

De Oculus Rift vereist een recente Intel Core i5 processor met een Nvidia GTX 970 of AMD R9 290, terwijl de PlayStation VR alleen werkt in combinatie met de PlayStation 4, die inmiddels al meer dan 36 miljoen keer is verkocht. Het is op moment van schrijven nog onduidelijk wat de headset van Sony gaat kosten, maar volgens een onderzoeksbureau moeten we rekening houden met een prijs van tussen de 400 en 600 euro. De Oculus Rift, die sinds afgelopen woensdag beschikbaar is voor pre-order, is nog duurder met een prijs van 740 euro, inclusief verzendkosten.

Volgens Luckey zijn er op dit moment 20 verschillende Oculus Studios games in ontwikkeling voor dit jaar en werken ontwikkelaars van derde partijen ook aan ondersteuning voor de Oculus Rift vr-bril. Daarnaast maakte Sony CEO Kaz Hirai vorige week tijdens de Consumer Electronics Show bekend dat er meer dan 200 ontwikkelaars werken aan het PlayStation VR ontwikkelingsprogramma deelnemen en dat er al meer dan 100 games in ontwikkeling zijn.

Oculus verwacht de Rift eind maart/begin april uit te leveren, terwijl de PlayStation VR gepland staat voor een release in de eerste helft van 2016.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*