‘Sony past prijzen PlayStation 5 aan in reactie op Xbox Series X-onthulling’

Gaming

Microsoft onthulde gisteren dat Xbox Series S en Series X op 10 november voor respectievelijk €299,99 en €499,99 worden gelanceerd. Sony moet nog reageren, maar het bedrijf zou intern al hebben besloten om zijn prijzen aan te passen, omdat de PlayStation 5 ‘aanzienlijk’ duurder zou zijn dan Xbox Series X.

Update →Dit zijn de officiële prijzen. Pre-orders vanaf 17 september.

PlayStation 5 

PlayStation 5 Digital Edition

PlayStation 5

Een bron die anoniem met Gamereactor sprak en een overzicht van de situatie heeft, bevestigde gisteren dat toen de lanceringsdetails van de Xbox Series X bekend werden gemaakt, de PlayStation 5 ‘aanzienlijk’ duurder was. Wat dat precies inhoud is onduidelijk en helaas worden de prijzen van de oude plannen niet genoemd, waardoor het verstandig is om het gerucht met een flinke korrel zout tot je te nemen. Om te beginnen kan het zijn dat de versie zonder Blu-ray-speler gelijk is aan Xbox Series X, wat zou kunnen betekenen dat de reguliere PS5 €50 of €100 duurder is.

Lees ook → Een overzicht met alle PS5-games die officieel zijn aangekondigd

Sony zou momenteel overwegen om de PlayStation 5 Digital Edition voor €399,99 op de markt te brengen en de PS5 zou een prijskaartje krijgen van €499,99. Het is nog onbekend wanneer Sony zijn plannen bekend gaat maken, maar we verwachten dat dit zal gebeuren voor de start van de Xbox Series S/X pre-orders op 22 september.

Het enige wat we tot op heden weten is dat Sony van plan is om de PlayStation 5 in het najaar van 2020 uit te brengen. Deze periode loopt tot 1 december, waardoor een lancering in november voor de hand ligt. De productpagina’s voor de PS5 zijn inmiddels beschikbaar bij Bol.com, Amazon, MediaMarkt en Coolblue.

PlayStation 5 pre-order notificatie

Schrijf je nu in en ontvang een e-mail wanneer de PS5 beschikbaar is voor pre-order, zodat jij de console op de releasedatum ontvangt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*