Sony nog niet zeker van vraag naar PlayStation VR

Gaming Virtual Reality

De PlayStation VR wordt door Sony op 13 oktober gelanceerd, maar PlayStation-topman Shuhei Yoshia zegt nog altijd niet zeker te weten hoe groot de vraag naar de headset zal zijn. In gesprek met Bloomberg vergelijkt hij de introductie van de PSVR met de lancering van de originele PlayStation wat betreft de impact die het apparaat kan hebben op de markt.

“Om eerlijk te zijn, weten we niet wat de vraag zal zijn”, aldus Yoshia. “Qua impact is de lancering het best te vergelijken met de PlayStation 1 en misschien gaat het zelfs nog wel verder dan dat.”

Sony verwacht tekorten

Bij de Buitenlandse retailers als GameStop en Amazon raakten de pre-orders in slechts enkele minuten uitverkocht, hoewel het niet geheel duidelijk is hoeveel exemplaren er werden aangeboden. In Nederland is het nog altijd mogelijk om een pre-order te plaatsen voor 399 euro met de belofte dat de PlayStation VR op de releasedatum wordt thuisbezorgd.

In juni waarschuwde een andere PlayStation-topman, Andrew House, dat er tekorten worden verwacht. Hij zei eveneens dat het op het moment erg moeilijk is om in te spelen op de vraag naar de PlayStation VR. “Virtual reality is een medium dat nog in de kinderschoenen staat. Het zorgt voor een geheel nieuwe manier van verhalen vertellen en het is daardoor moeilijk om te voorspellen hoe groot de vraag zal zijn”, zo zei House destijds.

Bloomberg citeert in het artikel enkele analisten die verwachten dat Sony alleen in 2016 al 1,5 miljoen exemplaren van de PlayStation VR kan verkopen, waarmee het de Oculus Rift en HTC Vive voorblijft ondanks het feit dat de headset enkele maanden geleden is gelanceerd. De analisten zeggen dat Sony in 2017 meer dan drie miljoen exemplaren kan verkopen, vanwege een aantrekkelijke prijs ten opzichte van de concurrentie, evenals games die exclusief beschikbaar zijn voor de PlayStation 4.

PlayStation Neo

Daarnaast gaat Sony morgen, 7 september, een nieuwe en snellere versie van de PlayStation 4 op de markt brengen. Deze console met de codenaam Neo is uitgerust met aanzienlijk sneller hardware en zou in potentie moeten zorgen voor een betere gebruikerservaring in combinatie met de PlayStation VR. De huidige PlayStation 4 blijft bestaan, maar krijgt een slankere behuizing, zoals je recentelijk kon zien.

Op 13 oktober wordt de PlayStation VR in Nederland gelanceerd voor de adviesprijs van 399 euro, echter zal je ook nog een PlayStation Camera moeten aanschaffen wanneer je van plan bent om te gaan gamen. Op het moment is de PlayStation Camera los verkrijgbaar voor een bedrag van 59,99 euro. In de praktijk kan de totale aanschafprijs daardoor uitkomen op zo’n 460 euro, aangezien het anders alleen mogelijk is om films te bekijken of 2d-games te spelen.

Winkel  Levertijd  Prijs
Bol.com 13 oktober 2016 €399,-
Media Markt 13 oktober 2016 €399,-
Coolblue 13 oktober 2016 €399,-

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*