Sony verwacht tekort aan PlayStation VR bij lancering

Gaming Virtual Reality

De PlayStation VR wordt op 13 oktober in Nederland gelanceerd, maar zonder pre-order zou het volgens Sony een moeilijk verhaal worden om de headset op de dag van release in huis te halen. PlayStation-topman Andrew House zei in gesprek met CNBC dat hij er zeker van is dat er tekorten zullen zijn, veroorzaakt door het feit dat virtual reality een geheel nieuwe categorie is voor het bedrijf en dat de vraag naar de PlayStation VR moeilijk is in te schatten.

PlayStation VR

“Het ziet er steeds meer naar uit dat het aanbod van dit product [PlayStation VR] beperkt zal zijn bij de release, maar we zullen ons uiterste best doen om aan de vraag te kunnen voldoen”, aldus House. “Virtual reality is een categorie die nog in de kinderschoenen staat. Doordat het een geheel nieuwe vorm is van verhalen vertellen, blijft het moeilijk om te voorspellen hoeveel gebruikers de stap naar vr gaan zetten.”

House onthulde in het interview dat PlayStation VR-games goedkoper zullen worden geprijsd, tussen de $20 en $40, hoewel sommige games daar boven of onder zullen zitten. Tijdens de E3-gamebeurs kondigde Sony aan dat de PlayStation VR op 13 oktober wereldwijd wordt gelanceerd. De vr-headset heeft een adviesprijs van 399,00 euro gekregen, echter zullen consumenten ook nog een losse PlayStation Camera moeten aanschaffen. Het bedrijf introduceerde eerder dit jaar in de Verenigde Staten een bundel met de headset, twee PlayStation Move-controllers, een PlayStation Camera en de game PlayStation Worlds voor 500,00 dollar, maar vooralsnog lijkt dit pakket niet naar Nederland te komen.

Daarnaast werden er deze week nieuwe games voor de PlayStation VR aangekondigd, waaronder Batman VR en een vr-versie van Final Fantasy XV. Later dit jaar komt Sony ook nog met een verbeterde versie van de PlayStation 4, codenaam Neo, die games voor de PlayStation VR beter zou kunnen afspelen dankzij snellere hardware. Volgens House zijn de dagen dat consumenten zeven jaar moeten wachten op een nieuwe PlayStation of Xbox dan ook voorbij.

Winkel  Levertijd  Prijs
Bol.com 13 oktober 2016 €399,-
Media Markt 13 oktober 2016 €399,-
Coolblue 13 oktober 2016 €399,-

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*