PlayStation 4 Slim verschijnt in uitgebreide hands-on video

Gaming

De eerder verschenen afgeslankte PlayStation 4 Slim is echt en zal door Sony op woensdag, 7 september officieel worden gepresenteerd, zo blijkt uit een nieuwe hands-on video van de console. Ditmaal wist journalist Laura Kate Dale haar hand te leggen op de console, nadat ze eerder nog de nodige kritiek op Sony uitte vanwege het feit dat het bedrijf het bestaan van de Slim-versie niet wilde bevestigen, nadat de console op meerdere foto’s en video’s was te zien.

PlayStation 4 Slim

In de onderstaande video is de PlayStation 4 Slim te zien, hoewel we vermoeden dat Sony de console gaat introduceren als de vervanger van het huidige model. Daarnaast weten we ook dat er een snellere uitvoering gaat komen van de PS4 en PS4 Slim, maar helaas is dit model, codenaam Neo, nog niet te zien geweest op foto’s, wel lekte er een vertrouwelijk document uit met alle specificaties.

Volgens Dale is de nieuwe PS4 (Slim) voorzien van een iets verbeterde controller, maar biedt de console geen betere prestaties dan het originele model. We hoeven daarnaast ook geen ondersteuning te verwachten voor 4K of HDR, zoals bijvoorbeeld met de Xbox One S. “Dit is qua hardware nog steeds de reguliere PS4 zonder interne upgrades, en het is niet de PS4 Neo. Games draaien niet beter en ook worden ze niet geüpscaled naar 4k”, aldus Dale.

Het is in onze ogen toch een kleine teleurstelling dat de PS4 Slim geen ondersteuning gaat bieden voor Blu-rays in 4K of HDR, echter blijven we hoop houden tot de officiële aankondiging. Verder zien we dat er opnieuw usb-poorten aan de voorzijde zijn te vinden, en dat de eject- en power-knop nu duidelijk zijn gelabeld. De power-knop is eveneens voorzien van kleine led-lampjes in plaats van de lichtstrip die we kennen van het oude model.

We verwachten dat de PlayStation 4 Slim kort na introductie in de winkels zal liggen. Onduidelijk is nog wat de adviesprijs gaat worden, mogelijk krijgt de huidige versie een prijsverlaging naar 299,00 euro, terwijl de PS4 Slim wordt geïntroduceerd voor 349,00 euro. De prijs van de PS4 Neo komt vermoedelijk rond de 400-450 euro te liggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*