Sony lijkt plannen te hebben voor PlayStation 5 Pro (PS5 Pro)

Gaming

De PlayStation 4 en Xbox One waren in 2013 ten tijde van de release al niet bijzonder krachtig en waren zeker niet ontwikkeld met het oog op de destijds nieuwe 4K-televisies. Het was dan ook voor het eerst dat Sony en Microsoft gedurende een generatie verbeterde versies van hun consoles uitbrachten: de PlayStation 4 Pro en Xbox One X. Deze tactiek zou Sony opnieuw kunnen toepassen met de PlayStation 5, terwijl Microsoft mogelijk direct met twee varianten komt.

PlayStation 5 Pro

Game Informer sprak onlangs met Masayasu Ito, de Executive Vice President van Hardware Engineering & Operation bij Sony Interactive Entertainment, over de cyclus van een console. Volgens hem zullen de cycli steeds korter worden, omdat de ontwikkeling van technologie steeds sneller verloopt. Voor Sony was de PlayStation 4 Pro echter een uitstekende manier om de levensduur van de PS4 verlengen.

“In het verleden was de cyclus voor een nieuw platform 7 tot 10 jaar, maar gezien de zeer snelle ontwikkeling en evolutie van technologie is het echt een platformcyclus van zes tot zeven jaar”, zei Ito. “Dan kunnen we de snelle ontwikkeling van de technologie niet volledig inhalen, vandaar onze gedachte dat het als platform over de PS5 gaat, een cyclus van misschien zes tot zeven jaar is. Maar als we dat doen, een platformlevenscyclus, moeten we in staat zijn om de hardware zelf te veranderen door nieuwe technologie te implementeren. Dat is de gedachte erachter en de ‘test case’ was de PS4 Pro die halverwege de huidige generatie werd gelanceerd.”

Onlangs verscheen er een gerucht dat Sony in 2020 met twee consoles komt: de PS5 en PS5 Pro. Dat lijken de woorden van Ito tegen te spreken. Hij maakt in onze ogen duidelijk dat Sony de Pro-versie ziet als een manier om de hardware gedurende een cyclus te verbeteren in plaats van direct twee verschillende opties aan te bieden. Concurrent Microsoft zou wel werken aan twee consoles die tegelijkertijd worden uitgebracht: een goedkoper model en een high-end model voor 4K met 60 frames per seconde, die qua prestaties vergelijkbaar zou zijn met de PS5.


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren