‘PS5 en PlayStation 5 Pro zullen gelijktijdig verschijnen’

Gaming

Er nieuw gerucht suggereert dat Sony volgend jaar niet alleen met de PlayStation 5 (PS5) komt, maar dat er ook een PlayStation 5 Pro in ontwikkeling zou zijn. Beide consoles zouden tegelijkertijd worden uitgebracht. Het gerucht is afkomstig van Zenji Nishikawa, die de Computer Entertainment Developers Conference in Yokohama (Japan) bijwoonde.

PlayStation 5 Pro

In een livestream sprak hij over de komst van de PlayStation 5 Pro. Nishikawa zegt dat het een gerucht was dat hij niet kon bespreken op backspace.fm, waar hij co-host is, maar hij deelt nog steeds een paar details. “Op CEDEC heb ik een aantal zeer interessante geruchten gehoord”, zegt Nishikawa. “Deze keer is het de bedoeling dat de PlayStation 5 en PS5 Pro tegelijkertijd worden uitgebracht”, verwijzend naar de geruchten die op het evenement de ronde deden.

De PlayStation 4 Pro kwam drie jaar na de reguliere PS4 en introduceerde een snellere cpu en gpu voor gaming in 4K. Gamers zouden positief hebben gereageerd op de introductie van de PS4 Pro en andere producten zoals de iPhone hebben bewezen dat consumenten bij de lancering meerdere versies van hetzelfde product kunnen omarmen.

→ Lees ook: Ontwikkelaar: PlayStation 5 (PS5) is dankzij SSD en AMD’s Zen 2-architectuur enorme stap vooruit

Het lijkt er dus op dat gamers bij de lancering van de PlayStation 5 uit twee modellen kunnen kiezen. Onduidelijk is nog op welke punten de PS5 en PS5 Pro van elkaar zullen verschillen. Sony heeft tot op heden alleen bekendgemaakt dat de console wordt aangedreven door een processor die gebaseerd is op de derde generatie Ryzen-serie van AMD. De chip is voorzien van acht cores van de nieuwe 7nm Zen 2-microarchitectuur van het bedrijf. Op het grafische vlak zal er gebruik worden gemaakt van een aangepaste variant van de Radeon Navi-familie met ondersteuning voor ray tracing. Deze technologie wordt toegepast voor het creëren van realistische belichting. Daarnaast beschikt de console over een aanzienlijk snellere SSD.

De PlayStation 5 en mogelijk de PS5 Pro worden vermoedelijk in het laatste kwartaal van 2020 op de markt gebracht.

2 Reacties

  1. Toen de PS4 uitkwam was er maar één model met 500Gb. Veel later is daar pas verschil in gekomen.

    Reageer
    • Je hebt gelijk, ik heb het aangepast.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*