‘PlayStation 5 (PS5) en Xbox Project Scarlett (Anaconda) doen niet voor elkaar onder’

Gaming

Microsoft heeft al bevestigd te werken aan een opvolger van de Xbox One, Project Scarlett, en volgens een nieuw zullen er twee Xbox-consoles op de markt worden gebracht. Deze modellen zouden intern bekend staan als de Anaconda en Lockhart. Het laatstgenoemde model zou een goedkopere uitvoering zijn en niet beschikken over een Blu-ray-speler voor fysieke media.

Lockhart en Anaconda

Jason Schreier van het doorgaans goed geïnformeerde Kotaku claimt op basis van anonieme bronnen dat er een goedkopere opvolger van de Xbox One S komt, terwijl een krachtigere variant de Xbox One X moet opvolger. De codenaam voor het goedkopere model zou Lockhart zijn en het model met de betere hardware wordt intern Anaconda genoemd, die volgens eerdere geruchten ook als dev-kit zou dienen.

De huidige Xbox One X, codenaam Scorpio.

Volgens het rapport zal de Lockhart ongeveer dezelfde prestaties leveren als de huidige Xbox One X, met enkele verfijningen onder de motorkap, en zich richten op 1440p met 60 frames per seconde. De Anaconda is krachtiger, duurder en moet de ultieme gamingervaring bieden door 4K met 60 frames per seconde mogelijk te maken. Microsoft zou in de achtergrond ook werken aan een technologie om de laadtijden drastisch te verkorten, waarbij SSD-opslag aannemelijk lijkt.

Microsoft wil met Lockhart inzetten op zijn xCloud-streamingservice en het Xbox Game Pass-abonnement, waarmee gebruikers toegang hebben tot een enorme bibliotheek met zowel grote als kleine games, inclusief alle nieuwe first-party games. Beide diensten passen uitstekend bij een schijfloze console en Microsoft heeft de Xbox Game Pass al verpakt met de alleen-digitale versie van de Xbox One S All Digital Edition, die eerder dit jaar werd gelanceerd.

De nieuwe Xbox-consoles zullen volledig compatibel zijn met alle bestaande Xbox-consoles, waaronder de eerste generatie Xbox en de Xbox 360. Verder heeft Windows Central gehoord dat Microsoft werkt aan een nieuw platform voor games genaamd GameCore, als onderdeel van Windows Core OS, dat de Scarlett-familie (waar Lockhart en Anaconda onder zullen vallen) zal ondersteunen. GameCore moet het voor ontwikkelaars eenvoudiger maken om games te ontwikkelen die niet alleen werken op de Xbox Scarlett-consoles, maar ook op Windows 10-pc’s.

De nieuwe consoles van Microsoft zullen moeten concurreren met de PlayStation 5 van Sony, die eveneens in het laatste kwartaal van 2020 wordt verwacht. Mensen die bekend zijn met de plannen van beide bedrijven verwachten dat de Xbox ‘Anaconda’ en de PS5 ongeveer nagenoeg over dezelfde hardware zullen beschikken. De belangrijkste verschillen moeten worden gezocht in andere factoren, zoals functies van het besturingssysteem of kleine technische voordelen die Sony of Microsoft nog verborgen hebben gehouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*