PS5 kopen? Sony verwacht grotere voorraden tweede helft 2021

Gaming

PlayStation-topman Jim Ryan heeft in gesprek met Wired aangegeven dat hij verwacht dat de PlayStation 5 in de tweede helft van 2021 beter verkrijgbaar zal zijn. Hoe serieus we dat moeten nemen is overigens nog maar de vraag, want het Japanse bedrijf bracht onlangs nog naar buiten dat het pas in 2022 aan de vraag zou kunnen voldoen.

“We werken zo hard als we kunnen om de situatie te verbeteren”, zei Ryan in gesprek met Wired. “We zien de productie tijdens de zomer en zeker in de tweede helft van het jaar toenemen en we hopen in die periode een soort terugkeer naar normaliteit te zien wat betreft het evenwicht tussen vraag en aanbod.”

De opmerkingen volgen een soortgelijke reactie van Ryan in februari, toen hij suggereerde dat de situatie in 2021 met de maand zou verbeteren – vooral in de tweede helft van het jaar. Daar hebben we in Nederland en België onlangs nog wat van gezien, want vorige week vond de laatste drop plaats bij Bol.com. Bij Coolblue is nog steeds het advies om je in te schrijven voor een notificatie, zodat je mogelijk vroegtijdig op de hoogte wordt gesteld. MediaMarkt verwacht vanwege alle openstaande orders pas in juli weer losse exemplaren aan te kunnen aanbieden. Het onderstaande overzicht geeft je een idee wanneer de laatste drops hebben plaatsgevonden:

PlayStation 5 

PlayStation 5 Digital Edition

Sony-cfo Hiroki Totoki zei recentelijk dat Sony de vraag niet kan bijbenen en dat de voorraadproblemen zullen aanhouden tot in 2022. “Zelfs als we volgend jaar veel meer PS5-consoles, zou ons aanbod de vraag niet kunnen bijbenen”, aldus Totoki. Wat er daadwerkelijk gaat gebeuren met de voorraad en het aanbod is natuurlijk onbekend, maar het is waarschijnlijk eerlijk om te zeggen dat de tegenstrijdige reacties niet het meest veelbelovende beeld schetsen voor PlayStation-fans die nog steeds op jacht zijn naar een PS5.

Totoki heeft ook verklaard dat Sony verschillende mogelijkheden onderzoekt om het wereldwijde tekort aan chips op te vangen, zoals het vinden van secundaire leveranciers of het mogelijk leveren van een vernieuwde PS5, die mogelijk in 2022 zal verschijnen.

10 Reacties

 1. ik heb net een bevestiging gekregen dat hij morgen avond geleverd zal worden, dit gaat over de bestelling bij Bol.com op de 19de, ik hoop dat de mensen die hem nog niet hebben hem zsm kunnen krijgen.

  Reageer
 2. I could order one this morning at 07.52 at Bol.com, before receiving any “notify me” message. I guess I got lucky or I will be disappointed later. They say they will deliver on Friday 21 May. Fingers crossed!

  Reageer
 3. Lijkt erop dat er weer een drop bij bol.com is geweest – zojuist weer zo’n blij mailtje gehad met melding “We zien dat je op de ”breng mij op de hoogte” knop* hebt geklikt voor de nieuwe PlayStation 5. Helaas is de vraag naar de PlayStation groter dan de voorraad die we van Sony hebben gekregen.
  Daarom hebben we ervoor gekozen iedereen die op de ‘’breng mij op de hoogte’’ knop heeft geklikt, op volgorde van aanmelding te informeren over de nieuwe voorraad. Inmiddels zijn we helaas weer door de voorraad heen. We begrijpen dat dit een teleurstelling voor je is.”

  Back to waiting…

  Reageer
  • ik heb hem kunnen bemachtigen vanochtend, maar nu zie ik bij mijn bestelling: “bezorging: Nog niet verschenen” dus nu maar hopen dat hij binnenkort geleverd wordt.

   Reageer
   • Hoop dat je ‘m alsnog weet te krijgen. Succes!

    Reageer
   • Levering stond op 21 mei toch?

    Reageer
    • Ja staat inderdaan op 21 mei maar ik weet niet hoe betrouwbaar dat is

     Reageer
     • Doorgaans zijn ze vrij betrouwbaar, dus zou me er (nog) niet te druk om maken.

   • Vandaag besteld of al eerder en nu een bevestiging gekregen?

    Reageer
    • Vandaag besteld.

     Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*