.

‘Pokémon-game voor Nintendo Switch in ontwikkeling’

Gaming

De Nintendo Switch wordt aankondigde vrijdag voor het eerst gepresenteerd, maar in de tussentijd blijft er nog steeds informatie over de console verschijnen. Eerder deze week publiceerde een Duitse GameStop-medewerker een afbeelding van het backend systeem, waarop een aantal games voor de Switch zijn te zien die vanaf dag 1 beschikbaar moeten zijn. Daar is het niet bij gebleven, want op de site van de Noord-Amerikaanse tak van het bedrijf is ook een referentie gevonden naar een Pokémon-game voor het systeem.

Nintendo Switch-games

Mario, Zelda, Skyrim en Pokémon

Op de site wordt melding gemaakt van een nieuwe Mario-game, Splatoon, Zelda, Skyrim en Pokémon. Deze titels zijn, afgezien van The Legend of Zelda: Breath of the Wild, nog niet door Nintendo bevestigd, maar in de onthullingstrailer waren enkele titels al wel kortstondig te zien. De lijst van de Duitse tak voegt daar nog Mario Kart 8, Dragon Quest X, Sonic en Monster Hunter aan toe.

Hoe betrouwbaar de informatie is blijft nog onduidelijk, want de releasedatum staat op 19 maart en dat is opvallend genoeg op een zondag. Eerdere geruchten suggereerden dat de Nintendo Switch op vrijdag, 17 maart in Europa wordt gelanceerd en dat lijkt ons persoonlijk een stuk aannemelijker dan een zondag.

Eerder deze week suggereerde Nikkei dat de Nintendo Switch in Japan een adviesprijs krijgt van 25.000 Japanse Yen (€202,73), wat in Europa zal resulteren in een iets hogere verkoopprijs. Het ligt in onze ogen voor de hand dat de console in Nederland een adviesprijs krijgt van 250 euro, hoewel het nog niet duidelijk is of deze versie ook een gebundelde game bevat. De informatie van Nikkei achten wij betrouwbaar, zo wist de krant vorig jaar exclusief te melden dat Nintendo was gestopt met de productie van de Wii U, een claim die het bedrijf eerst ontkende maar later toch waar bleek te zijn.

Officiële onthulling

Op een officiële bevestiging hoeven we niet veel langer te wachten, want op 13 januari om 05:00 Nederlandse tijd zal de console in Tokyo uitgebreid worden gepresenteerd. Tijdens het evenement zullen we meer te horen krijgen over de releasedatum, adviesprijs, specificaties en natuurlijk het aanbod van games. De presentatie zal live zijn te volgen.

De livestream wordt uitgezonden in het Japans met een voiceover in het Engels. Mocht je de Engelse taal niet zo machtig zijn, dan kun je de officiele Twitter-account van Nintendo in de gaten houden voor belangrijke mededelingen in het Nederlands. Op vrijdag 13 januari verschijnt er rond het begin van de middag ook nog een video met Nederlandse ondertiteling op het YouTube-kanaal van Nintendo. Daarnaast is er een Treehouse Live-aflevering aangekondigd met een blik op alle games voor de Switch.

De Switch is een hybride console waarmee je zowel onderweg als op het grote scherm kan spelen. Het systeem heeft een 6,2-inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels en wordt aangedreven door een Tegra-soc van NVIDIA. De Switch beschikt over afneembare controllers die kunnen worden gekoppeld aan de handheld of worden gecombineerd tot één losse controller wanneer je op de televisie wilt gamen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren